Независимо от въведените наскоро мерки за охлаждане на пазара на

...
Независимо от въведените наскоро мерки за охлаждане на пазара на
Коментари Харесай

Повече сделки, въпреки мерките за охлаждане на пазара

Независимо от въведените неотдавна ограничения за изстудяване на пазара на недвижими парцели, през месец май в Китай продължава да се следи растеж в броя на подписаните покупко-продажби. Отчетено е нарастване от 12.6% на годишна база, сочат данните на Националното статистическо бюро. За съпоставяне, за интервала април 2016 г.-април 2017 година растежът е бил 10.1%. От януари до май броят на сделките се е нараснал с 15.3%.

Инвеститорите също не престават с нашествието си. За първите пет месеца на година вложенията им са нарастнали с 8.8% в съпоставяне със същия интервал на 2016 година Строителната интензивност се е нараснала с 9.5% за интервала януари-май на настоящата година.

От октомври 2016 година цените на парцелите порастват без спиране, което е още едно доказателство, че купувачите бързат с придобиването на парцел, с цел да избегнат новите ограничения за изстудяване на пазара. Китайските управляващи вкараха строги ограничавания за най-големите градове за управление надуването на имотния балон и пробвайки се да осъществят повече парцели в по-малките обитаеми места.

„ Ограничаването до придобиването на парцели може да докара до паническо им изкупуване от страна на някои. Всички нови ограничавания засилват купувачите, тъй като при последващи ограничения могат да изгубят тази способност”, споделя Ян Юэцзин, анализатор по недвижими парцели в компанията China Real Estate Information Corp.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР