Независимо от трудностите и предизвикателствата през настоящата година, анализът показва,

...
Независимо от трудностите и предизвикателствата през настоящата година, анализът показва,
Коментари Харесай

Ангелкова: Блогъри и влогъри ще ни рекламират като туристическа дестинация

Независимо от компликациите и провокациите през актуалната година, анализът демонстрира, че до момента са посрещнати над 5,1 милиона задгранични туристи, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас след работна среща с представители на туристическия отрасъл и институциите, имащи отношение към летния туристически сезон, съобщи БГНЕС.
Само за месеците юни и юли тази година туристите са са 2,7 милиона. Над 1,3 милиарда евро са приходите от интернационален туризъм за първите шест месеца, акцентира министърът на туризма.
Според Ангелкова значими за туризма са били напъните на локалните управляващи и бизнес, а цифрите демонстрират какъв брой основен е този бранш за стопанската система на страната.
Най-голям растеж бележат британските и съветските туристи, а максимален спад има на немския пазар.
В Бургаска област ситуацията е по-благоприятна, в сравнение с във областите Варна и Добрич, а българските туристи, които са пренощували в местата за настаняване, бележат 15% растеж и компенсират спада на непознатите туристи, сподели Ангелкова. „ Слънчев Бряг още веднъж води класацията по брой посетени български и чеждестранни туристи, брой осъществени нощувки. 20% от приходите от туризъм се обезпечават от курорта „ Сл. бряг “ и за интервала юни-юли все още постъпилите доходи от интернационален туризъм са над 1милиард и 200 милиона лв., което още веднъж е растеж от към 1,7%, което още веднъж демонстрира, че по този начин съумяваме да задържим интереса къл България като устойчива дестинация. Но задачата е- както да задържим този интерес, по този начин и да го задържим и да я създадем целогодишна. “
За това могат да спомогнат блогъри и влогъри, които във видеата и текстовете си да популяризират България като добра туристическа дестинация, добави Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР