Независимо от санкциите Путин продължава да вижда в нас страхливци,

...
Независимо от санкциите Путин продължава да вижда в нас страхливци,
Коментари Харесай

Джонатан Лител: Защо отказваме военна помощ за Украйна? За Путин ние отдавна сме във война.

" Независимо от глобите Путин продължава да вижда в нас страхливци, затънали в личния си комфорт, които - за разлика от Русия - не са подготвени да създадат ни най-малки жертви. След Мариупол, Буча и Бородянка към този момент е време да му потвърдим, че бърка ". 

Това споделя писателят Джонатан Лител - създател на известния исторически разказ " Доброжелателните ", описващ нацистките закононарушения през погледа на офицер от Секретен сътрудник. От години Лител се занимава с проучване на актуалната съветска история, като е живял в Русия и е взел участие е в филантропична задача в Чечня. 

От началото на войната Лител разгласява няколко публикации, в които проучва претекстовете на Путин да предприеме сходна експанзия и заканите на Кремълския режим по отношение на личното му съветско население. 

В последната си обява в Le Figaro, която беше публикувана и от съветския уебсайт " Медуза ", Джонатан Лител остро подлага на критика европейските водачи за това, че са позволили страните им да затънат в зависимости от съветските горива, до момента в който се надявали, че ще умиротворят Путин. 

Особено неразбиране той показва по отношение на политиката на Ангела Меркел, която разказва като " жена, израснала под съветския ботуш, познаваща руската система, Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ЩАЗИ от първа ръка ", само че все пак защитаваща тезата за икономическо доближаване с Русия даже след свалянето на пътническия аероплан MH17 над Донбас през 2014 г.  

Лител подлага на критика и двусмислената позиция на страните от Запада, съгласно които военна помощ със самолети, танкове и ПВО-системи за Украйна би била разчетена като " замесване във войната " против нуклеарна мощ като Русия. 

" Но по какъв начин водачите ни не схващат, че от гледната точка на Путин и неговите силовики ние от дълго време сме почнали война с Русия - доста преди нападението над Украйна? Според Путин - това се е случило най-малко през 2008 година, а от 2012 година ние водим непрекъсната война против Русия и против него персонално, което за Путин е едно и също ", написа Джонатан Лител. 

За Путин разширението на НАТО, който поради отбранителни цели одобри в своя състав Прибалтийските републики, е експанзия против Русия. Протестите от 2012 година против следващото преизбиране на Путин за президент са възприемани от него като американски скрит план за свалянето му. 

Украинският Майдан? Държавен прелом, проведен от Държавния департамент на Съединени американски щати, с цел да се отслаби Русия. Санкциите поради отцепването на Крим и Донбас? " Поредно доказателство, че Западът в никакъв случай няма да гледа на Русия като на пълноправен сътрудник " - по този начин Лител пояснява философията на съветския президент. 

" Путин от дълго време си направи разумните заключения в границите на своя параноичен мироглед за света и съотношението на силите в него. В продължение на последните 10 години той се пробва да ни отслаби, да разбие Европейския съюз, да подрони американската народна власт. Той финансира множеството крайнодесни партии в Европа - включително " Националното обединяване " на Марин льо Пен, подкупва непременно нашите политици (да си спомним за Франсоа Фийон и Герхард Шрьодер); поддържа Виктор Орбан и Матео Салвини, употребява всички средства на своята фабрика за тролове и спецслужбите, с цел да повлияе върху референдумите за независимостта на Каталуния и Brexit, също така мощно оказа помощ на Доналд Тръмп да бъде определен. 

Ако това не е война, ориентирана против нас, какво в действителност разбираме под този термин? ", пита Джонатан Лител. 

От гледната точка на Путин войната е почнала от дълго време, а за него има единствено един въпрос - с какви средства и в какви граници. 

" Ние вършим незначително дребни старания, с цел да обозначим ясно тези граници. Когато Джо Байдън разгласи " Дори не си помисляйте, че ще заемете и една педя от земята на НАТО ", в най-хубавия случай Путин се е разсмял. По-скоро се е удивил и се е запитал по какъв начин може да ревизира какъв брой коства думата на Байдън. Може би да нанесе ракетен удар по ескорт с въоръжение за украинците, който се движи на полска територия? Или да организира масирана хакерска атака против Естония и Литва? Или още веднъж да се намеси във френските избори? ", написа Лител. 

Когато ни атакува толкоз непоследователен съперник, политиката на умиротворяване не е единствено аморална, само че и невъзможна, споделя той. 

" Путин не е подготвен да одобри съществуването на Украйна като суверенна страна. Той мечтае за завършек на Европейски Съюз и западната народна власт, за свят, в който ръководят единствено мощните и безпринципните, където се играе игра без правила - или се играе единствено по неговите правила като тези, които армията му приложи в Буча. Ако не се предадеш, получаваш патрон в главата ", написа Джонатан Лител в своята публикация. 

Той показва, че по никакъв метод не пропагандира за преобразяване на украинската рецесия в Трета международна война, само че бездействието може да докара точно до този резултат. 

" Колкото и жестоки да са локалните спорове, които предизвика Путин, в множеството случаи той ни предлага " мудна война " - нова форма на Студената война, основана на дестабилизация, дезинформация и политическа стопанска система. Ако не желаеме да стартира война от напълно различен тип, ние сме длъжни при всички случаи да се включим в тази война напълно съществено. 

Защото единствено когато фактически решим да отделим нужните средства, с цел да очертаем нашите червени линии, Путин ще се преценява с тях - по този начин както бойците му през днешния ден са длъжни да се преценяват с украинците ", споделя писателят. 

Джонатан Лител приканва за скорошни наказания против " Газпром ", " Русал " и други съветски компании, които са считани за " нужни " на Запада, като упорства за неотложно цялостно ембарго над съветския петрол и газ. 

Накрая той се обръща към европейските водачи с апел да доставят оръжието на Украйна, за което тя се моли. 

" Щом като сме във война, само че не считаме да изпращаме бойците си, би трябвало да предоставим на украинската войска средства, тъй че освен да не изгубят, само че да завоюват тази война - тъй като всички участваме в нея ", споделя той. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР