Независимо от рестриктивните мерки срещу разпространението на коронавируса, по разпореждане

...
Независимо от рестриктивните мерки срещу разпространението на коронавируса, по разпореждане
Коментари Харесай

Излъчват молитвите на църквата ни във Фейсбук

Независимо от рестриктивните ограничения против разпространяването на ковид, по предписание на Светия синод богослуженията в храмовете у нас не престават.

И през днешния ден в Троянския и Бачковския манастир ще бъдат отслужени свети литургии, разясни игуменът им свещеник Сионий. Според него там са взети всички превантивни ограничения.

„ Богослуженията не престават да се правят във всички храмове на Българската патриаршия и наложително в двата манастира - Троянския Бачковския - ще бъде отслужена неделната Света литургия, отдадена на свети Григорий Палама, един от великите богослови и просветители на Светото православие. И ще се обърнем и към него за молитвено покровителство дружно с пречистата Богородица, дружно със светите ангели, с божиите угодници да бдят над правилния народ, да ни закрилят и да можем да преодолеем това тестване “, сподели свещеник Сионий, представен от БНР.

Божествените литургии в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски " ще бъдат предавани онлайн от 09.30 на формалната страница на Светия Синод във Facebook. Днес е втората Неделя на Великия пост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР