Независимо от предполагаемото свиване на динамиката на развитие на слънчева

...
Независимо от предполагаемото свиване на динамиката на развитие на слънчева
Коментари Харесай

IHS Markit прогнозира 105 ГВт нови слънчеви мощности в света през 2018 г.


Независимо от хипотетичното стесняване на динамичността на развиване на слънчева енергетика в Китай през тази година, консултантската компания IHS Markit намалява единствено нищожно предходната си прогноза за развиването на слънчева енергетика.

Очакването на IHS Markit е, че в света през 2018 година ще бъдат издигнати 105 ГВт мощности, което е с 8 ГВт по-малко от по-ранната прогноза, преди събитията в Китай, само че въпреки всичко повече от 2017 година

След издание от ръководещите в Китай на разпореждане за понижаване на поддръжката за слънчевата енергетика, всички специалисти намалиха прогнозата си за развиването й в Китай и в света.

Анализаторите от IHS Markit считат, че Китай през 2018 година ще вкара в употреба 38 ГВт, което е с 15 ГВт по-малко от предходната прогноза. В същото време темповете на растеж в останалия свят ще надвишават значително данните за предходната година.

Припомняме, че в първите дни на месец юни три държавни институции на Китай – Националната комисия за развиване и промени, Министерство на финансите и Националната енергийна администрация излязоха със взаимно изказване „ За развиване и реформиране “ на слънчевата енергетика. Основно в документа се приказва за преустановяване на издаването на квоти за строителство на промишлени слънчеви електроцентрали, претендиращи за дотации и възбрана на провинциите да издават позволения за строителство на такива електроцентрали през 2018 година

В същото време Китай е преполовил осъществяването на проекта от тринадесетата си петилетка (2016 – 2020 г.) за развиване на слънчевата енергетика. При проект от 130 ГВт за 2020 година, през 2017 година в страната към този момент е имало мощности от над 130 ГВт, сочат данните. Мерки има и в региона на разпределението във връзка с присъединението на мощности. Основна причина, съгласно наблюдаващите нарастването на недостига в държавния фонд за поддръжка на развиването на ВЕИ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР