Независимо от кризата цените на жилищата в Париж, а и

...
Независимо от кризата цените на жилищата в Париж, а и
Коментари Харесай

Тук продавачите диктуват цените

Независимо от рецесията цените на жилищата в Париж, а и в цяла Франция, не престават да порастват. „ Ако лихвените проценти по ипотечните заеми останат ниски, пазарът ще продължи да действа с възобновяване на салдото сред търсене и предложение. Още през втората половина на настоящата година пазарът ще проработи на цялостни обороти “, споделя президентът на Century 21 Лоран Вимон.

Имотите във Франция стават все по-скъпи. Средната цена за къщите в страната за първото полугодие на настоящата година е 241 505 EUR, което е с 2.3% повече по отношение на същия интервал на предходната. При жилищата нарастването е още по-голямо – 3.1%. Апартамент към този момент се продава приблизително против 214 123 EUR. В Париж междинната цена към този момент е 550 000 EUR.

„ Причината за растежа е, че броят на купувачите се усили, само че продавачите не са повече. Последните нямат причина да смъкват от цената. Разликата в цената, която оферират притежателите и тази, която са подготвени да дадат купувачите понижа от 5.6% на 5.1%. Купувачите са все по-малко склонни да се пазарят, защото рискуват да им бъде отхвърлен заем, в случай че изискат подобен от банките след няколко месеца “, споделя Вимон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР