Независимо от грешките и някои дискусионни моменти, конкуренцията между издателите

...
Независимо от грешките и някои дискусионни моменти, конкуренцията между издателите
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: В дългосрочен план конкуренцията между издателите на учебници подобрява качеството


Независимо от грешките и някои дискусионни моменти, конкуренцията сред издателите на познавателните книжки, учебници и образователни комплекти води до възстановяване на качеството, в случай че процедурата не съдържа недостатъци.

Това съобщи от трибуната на Народно събрание министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на парламентарния надзор, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министърът даде отговор на въпрос по отношение на процедура за изискванията и реда за оценяване и одобрение на познавателните книжки, учебници и образователни комплекти.

Вълчев е изпратил писма до шефовете на учебни заведения никога да не одобряват спонсорства, дарове, участия в семинари от тези издателства, тъй като по този начин се изкривява процедурата на учебно равнище и пречи на обективността.

Предизвикателство са образователните стратегии и качеството на учебниците, призна министърът. И даде обещание да се допитва постоянно до наредбата за ръководство на качеството в просветителните институции.

Стартирали сме смяна и взехме решение, че следва да не чакаме анулацията на остарялата с новата разпоредба, с цел да спестим стотици човекочасове работа в системата, за които нямаме убеденост, че ще имат последователност с новия норматив, уточни Вълчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР