Независимо колко активни, свободни и дори екстремни можем да бъдем,

...
Независимо колко активни, свободни и дори екстремни можем да бъдем,
Коментари Харесай

3 неща, с които да дадем старт на промяната в живота си

Независимо какъв брой дейни, свободни и даже рискови можем да бъдем, всички обичаме зоната си на комфорт. Понякога тя ни следва по петите всеки уикенд, когато изкачваме следващия връх в планината, различен път с неспокойствие чака спокойната си разходка с тротинетка под яркото слънце в града, а постоянно се крие сред едно топло одеяло в нечия обичана прегръдка. Пазим си я тази зона, като очите си я пазим, само че от време на време имаме потребност и да излизаме от нея. Да й затръшваме вратата, да сменим оборотите, да забавим темпото, да избягаме в различен град и даже да сменим одеялото.

Има моменти, в които нещо идва, побутва ни безсрамно по рамото и споделя: „ Стига толкоз! “. Когато първичното вцепенение премине, осъзнаваме, че нещо би трябвало да се промени, че би трябвало да очертаем други граници на тази зона, да открием различен комфорт. Може би от време на време генералната смяна е по-привлекателна, може би даже по-лесна, само че единствено в случай че още не си минал 30-те. Още в първата година след прекрачването им имаме потребност стъпките да бъдат по-бавни, по-плавни, само че и са толкоз по-удовлетворяващи тогава. Затова изтриваме рамките, търсим свободата и спокойствието си там, където преди даже не сме предполагали, че можем да ги открием.

Запишете се на курс

Поставете си някаква краткосрочна цел, посредством която да развиете някое свое качество, умеене, а за какво не и дълго потискан интерес. Може да бъде езиков курс, изключително в случай че отдавна имате предпочитание да научите френски или са ви предложили добра позиция в Амстердам и ще ви се наложи да знаете най-малко малко холандски. Или ви се рисува, а по този начин известните в последно време места за изявяване на уменията с четките и боите (с чаша вино в ръка) не са ви задоволителни, с цел да покажете художника в себе си. Астрология? Карти таро? Да, можете да преминете през подобен курс, който минимум ще ви накара да се обърнете към себе си, да преоткриете други свои страни. А ходенето на курс постоянно допуска и нови хора, нови запознанства и може би нов професионален път.

Сменете спорта

Понякога се постанова да забавим темпото, а различен път да го ускорим. Съвсем не малко са образците, в които хора, които се занимават с по-силови и кардио тренировки, отиват в залата по йога, а може би и противоположното. Това още веднъж ни оказва помощ да излезем от зоната си на комфорт, да сменим даже усещането си за света, тъй като в никакъв случай не знаем къде тъкмо ще ни води една отворена врата. И в случай че преди някои неща са ни изглеждали странни, непривични и далечни от нас, те могаг да се окажат тъкмо това, от което имаме потребност. Да, може би първоначално го има чувството за натегнатост, за неправда, за безсмислица даже, само че то постоянно се преодолява след първите 15 минути в новата изцяло друга среда.



Променете нещо във външния си тип

Желанието да сменим прическата си, цвета на косата си или да си купим рокля, която в никакъв случай преди този момент не бихме облекли... Всичко това е индикация, че желаеме да променим нещо в живота си и нормално това напълно не е външният ни тип. Само че тъкмо той ни оказва помощ да дадем старт, да стартираме отнякъде. И не е нужно да вършим толкоз фрапантни неща, само че пък за какво да не захвърлим удобството на кецовете най-малко за ден и най-сетне да не изразим женствеността си посредством чифт високи токчета. Няколко нови фешън находки биха създали чудеса – дали ще е нова чанта (та кое момиче няма потребност от още една), дали ще е това колие, което се надявахме „ мъжа на живота ни “ да ни подари, само че той в никакъв случай не се сети, дали ще са нови очила на, тъй като от време на време новата позиция има потребност от нови стъкла и не е наложително да са розови. А за какво тъкмо Carrera ли? Защото винаги ни въодушевяват за това да разчупим статуквото, да се впуснем в следващото ново премеждие и, несъмнено, да се откроим с персоналния си жанр в обичаната ни градска среда. Още повече, че в този момент от марката ни насочат предизвикването да се включим в тяхната фейсбук игра, при която единствено с един клик можем да се сдобием със личен е-скутер или чифт нови очила. Толкова доста дребни неща и толкоз огромни крачки, които водят след себе си. Очертават нови граници и дават ново начало, когато най-вече ни е боязън от него.



С поддръжката на Carrera

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР