Независимо какво виждате по медиите, светът е станал по-безопасно място

...
Независимо какво виждате по медиите, светът е станал по-безопасно място
Коментари Харесай

Най-опасните места в света за 2019

Независимо какво виждате по медиите, светът е станал по-безопасно място за пътешестване, в сравнение с в миналото е бил.

Никога преди не е имало толкоз доста налични страни, разнородни варианти за превоз, детайлна информация за съвсем всяка дестинация, както и технологии, които да ни оказват помощ да се ориентираме и споделяме в задгранична конюнктура.

Всеки странник обаче би трябвало авансово добре да изследва дестинацията, към която има желание да пътува – без значение дали приказваме за работа или почивка.

Някои страни са по-безопасни за посещаване от други. Тазгодишното издание на картата Travel Risk Map демонстрира степента на сигурност в обособените страни по света, предава Forbes.

Интерактивната карта е направена от специалистите по риск International SOS, в колаборация с Control Risks, като слага разнообразни апскети на риска, в това число опазване на здравето, сигурност и сигурност по пътищата. Приложението прави оценка сигурността на всяка страна посредством петстепенна канара.

Рисковете по отношение на сигурността зависят от голям брой неща, като съществуването на политическо принуждение (тероризъм, бунтовници и прочее), обществени безредици, досегаемост до опазване на здравето, престъпност, както и фактори, като транспортна инфраструктура, качество на незабавните екипи и възможност от естествени катаклизми.

Страните са оценени със канара от „ нищожен ” до „ рисков ” риск.

Страните, оценени като такива с „ рисков ” риск, включват дестинации, като Афганистан, Йемен, Сомалия, Сирия, Южен Судан, Мали и Либия.

Според създателите на картата, в тези страни „ Държавният надзор, законът и редът могат да бъдат минимални или да не съществуват в огромни области. Има сериозна опасност от насилствени набези от въоръжени групи, ориентирани към пасажери и интернационалните пълномощници. Правителствените и транспортните услуги едвам действат. Големи елементи от страната са недостъпни за чужденци. ”

Според интерактивната карта, България се подрежда измежду едни от най-безопасните страни в света.

По отношение на сигурността, страната ни е оценена с „ невисок ” риск, паралелно с цяла Европа. Единствените места в света, където рискът за сигурността е оценен като „ нищожен ”, са Швейцария, Словения, Финландия, Норвегия, Дания и Исландия.

В България, съгласно картата, рискът при „ опазването на здравето ” е „ междинен ”. Такава оценка имат множеството страни от Източна Европа. Останалите страни на Стария континент са оценени с „ невисок ” риск в това отношение. Другите дестинации с „ невисок ” риск са Съединени американски щати, Канада, Турция, Австралия, Южна Корея и Япония.

По отношение на „ сигурността по пътищата ”, рискът в България е оценен като „ невисок ”. Същата оценка получават да вземем за пример и Съединени американски щати. Няколко страни в Западна Европа са оценени с „ доста невисок ” риск, когато приказваме за пътища.

Така или другояче, всяка страна по света има какво да предложи на посетителите. Някои дестинации обаче не са чак толкоз приветливи за туристите, заради което планирането на пътуванията се трансформира в нещо наложително.

Докато в Европа и Северна Америка нещата наподобяват безвредни, то в Азия, Африка и Южна Америка не всяка страна може да предложи невисок риск.

Можете да се запознаете детайлно с интерактивната карта  тук.

 

profit.bg

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР