Независимо къде живеете, когато навън има сняг, хората хукват към

...
Независимо къде живеете, когато навън има сняг, хората хукват към
Коментари Харесай

Ето Какво Да Ядем, Когато Вали Сняг

Независимо къде живеете, когато на открито има сняг, хората хукват към хранителния магазин и опразват рафтовете с самун и мляко. Но в случай че сте решили да не подавате нос от вкъщи си за няколко дни и има опция да останете без ток, тези храни не са най-хубавият избор.

Млякото ще се скапе бързо, в случай че нямате електричество, а хлябът няма задоволително хранителни свойства. Някои хора прибавят яйца към листата си с покупки при изключителна обстановка поради снега, само че и за тях се нуждаете от ток, с цел да ги съхранявате и приготвяте.

Сайтът MNN.com предлага няколко по-здравословни храни, които да сложите в кошницата си, с цел да сте добре запасени за няколко дни.

1. Боб

Бобът в консерва може да се съчетае със сос в бутилка или да се комбинира със свежи зеленчуци, в случай че към момента са ви останали в хладилника. Той е богат на протеини и фибри и не би трябвало да се готви. Ето за какво това е първият хранителен артикул, който би трябвало да изберете, когато отивате в хранителния магазин.

2. Фъстъчено масло или различен тип масло от ядки

Богати на протеини и здравословни мазнини, маслата от ядки могат да се похапват с пълнозърнести бисквити, зеленчуци, самун. Пробвайте фъстъчено, бадемово масло, масло от кашу и всякакво друго, което наподобява вкусно. Избягвайте маслото от ядки, което съдържа добавена захар, и хидрогенирано масло, предлагат специалисти.

3. Пресни плодове

Изберете плодове, които не би трябвало да се държат в хладилника, като ябълки, круши, портокали и банани. Ябълките и цитрусовите плодове са изключително богати на витамин С и фибри.

4. Зеленчуци

Повечето хора заобикалят щанда със зеленчуците, когато се запасяват за няколко дни през зимата, само че морковите, брюкселското и къдравото зеле могат да устоят по-дълго от по-деликатните зеленчуци. Ако фурната ви работи, имате доста благоприятни условия, в случай че не, тези зеленчуци не би трябвало да бъдат готвени.

Масажирайте листата на къдравото зеле, до момента в който станат нежни, нарежете и подправете морковите със сос винегрет или нарежете свежото брюкселско зеле с изострен нож.

5. Ядки и сушени плодове

Ако желаете да дъвчете нещо, здравословните храни, като сушени плодове, в които няма добавена захар, и ядките ще са ви от изгода. Ядките са богати на протеини и здравословни мазнини и обезпечават огромно количество сила. Сушените плодове, като грозде, кайсия и фурми, могат да задоволят апетита ви за сладко.

6. Зеленчуци в консерва

Пресните и замразени зеленчуци са най-здравословни, само че в случай че токът изгасне, добре е да имате консерви на разположение. Търсете етикети, на които написа „ с ниско наличие на натрий “ или „ без добавена сол “.

7. Месо в консерва

Консерви с риба звук, сьомга, пилешко и пуешко месо могат да обезпечат протеини без нужда от готвене. Сьомгата е богата на омега-3 мастни киселини, които са извънредно потребни за здравето.

8. Гранола и протеинови блокчета

Обикновено множеството блокчета се оферират като бисквити, само че по-здравословните разновидности имат доста фибри и протеини. Прочетете етикета и изберете тези, които имат положителни хранителни свойства и са засищащи.

9. Супи в консерва и люти чушки

Тенджера с вкусна чорба, която къкри на печката, звучи отлично за леден зимен ден, само че в случай че не желаете да търсите артикули или нямате ток, това е елементарна опция. Търсете разновидности с ниско наличие на натрий.

Повечето имат потребност единствено от бързо стопляне в микровълновата фурна, а в случай че сте в действителност гладни и нямате ток, можете да ги хапнете непосредствено от консервата. Не забравяйте единствено да си осигурите отварачка за консерви.

10. Здравословни зърнени храни

Ако сте имали шанса да ви е останало малко мляко в хладилника, можете да залеете зърнените храни в купичката. Но сушените зърнени храни също са доста здравословни.

11. Храни за разтуха

Тъй като евентуално ще останете затворени вкъщи и ще горите по-малко калории от естественото, не желаете да хапвате мазни храни. Но това може леко да ви стресира. Прибавете някои храни за разтуха в листата си с хранителни ресурси при изключителни обстановки. В последна сметка шоколадът е много по-вкусен от хляба.

Източник: Profit.bg
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР