Независимо дали вкъщи имате пенливо, бяло, червено или розе, представяме

...
Независимо дали вкъщи имате пенливо, бяло, червено или розе, представяме
Коментари Харесай

5 коктейла с вино за перфектния happy hour #вкъщи

Независимо дали у дома имате пенливо, бяло, алено или розе, представяме ви 5 коктейла с вино за съвършения happy hour #вкъщи.
1. Мимоза
Един от най-лесните и освежаващи коктейли с пенливо вино е мимоза. Трябват ви единствено пенливо вино и портокалов сок. За предпочитане е виното да е испанското Кава или италианското Просеко, като Кава е по-богато на аромати и ще придаде на вашия коктейл паметен усет. Портокаловият сок е хубаво да е свеж, а не от кутия. Добавете 2/3 пенливо вино и 1/3 сок в чаша за шампанско и поднесете с резенче портокал за декорация. Перфектният коктейл за страхотна закуска или брънч #вкъщи!

2. White Wine Spitzer
В въодушевление сте за нещо по-интересно, само че не ви се върви до магазина, а онази бутилка бяло вино стои в хладилника от доста време? Няма проблем! Този коктейл е пресен, бърз и ще повдигне настроението ви незабавно. Трябва ви бяло вино , като за предпочитане са сортовете Совиньон блан, Пино Гриджо или Албариньо, сода/газирана вода и лимонен сок . Смесвате всичко в чаша за шампанско и се наслаждавате на вечерта #вкъщи! Може да добавите и Aperol Spritz за шеговит колорит на коктейла!
3. Студен чай с мускат
Мускат е един от най-разпознаваеми и типични за България сортове. Вината са ароматни и от време на време избухливи, което ги прави съвършени за идващия ни коктейл. Необходими са ви 700мл вино от сорта мускат, 1.5L леден чай, 2-3 супени лъжици захар и малко резени джинджифил . Разбъркайте всичко, прибавете лед и ще получите страховит коктейл за следобяд в градината или на терасата.
4. Bishop cocktail
Отворили сте бутилка алено вино и тя стои в хладилника към този момент втори ден? Лесно може да го превърнете в необикновен коктейл! Някои споделят, че това е опростеният вид на сангрия, само че едно е несъмнено - няма да сгрешите, в случай че го опитате. Необходимите съставки са ром и алено вино в съответствие 1:1, 1 чаена лъжица сироп (няма значение какъв) и сок от половин лимон . Разбъркайте и поднесете с резенче лимон в огромна чаша за алено вино. Сега е време да седнете на дивата и да се насладите на обичаната си книга!
5. Сангрия
Прословутата Сангрия! Тя води своето начало от Испания и има безчет разновидности, само че тук ще ви представим най-класическия. Сангрията е една от най-популярните питиета с вино и доста хора считат, че тя се прави мъчно, само че дано си позволим да опровержим това изказване. Ще са ви нужни 700мл алено вино, 50мл бренди/коняк, 3 супени лъжици захар, 1 бр лимон, 1 бр портокал, 1 бр ябълка, 1 бр праскова и канела . Изцеждате сока от портокалите и смесвате всичко до разтапянето на захарта. Оставяте коктейла за 2 часа в хладилника, с цел да придобие всички усети и аромати. След това нарязвате плодовете, добавяте ги дружно с лед и ви подсигуряваме, че ще се придвижите в слънчева Испания!

Наздраве и не забравяйте да консумирате на драго сърце и мряка!
 Автор: Теодора Илиева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР