Независимо дали търсите нов килим или искате да актуализирате дома

...
Независимо дали търсите нов килим или искате да актуализирате дома
Коментари Харесай

Как да изберем правилния килим за дома

Независимо дали търсите нов килим или желаете да актуализирате дома си с към този момент съществуващия, има няколко основни точки, които би трябвало да имате поради, когато става въпрос за подобаващия избор за вашето пространство.

Размерът, материалът, цветът и позиционирането са значими неща, на които би трябвало да обърнете внимание, за постигането на жанр и уют във вашия дом.

Преди да вземете някакви решения, прочетете нашите осем стъпки за това по какъв начин да позиционирате и изберете килим.

Събирайте образни изображения

Не сте сигурни от кое място да започнете? Събирайте фотоси на стаи, които дават отговор на визията, която желаете, и вижте какви видове килими се намират в тях. След това потърсете нещо сходно в магазините.

Подредете вашата столова

В трапезарията мебелите за хранене постоянно би трябвало да стоят напълно на килима. Като би трябвало да има малко пространство по периметъра, където да се изтласкват столовете обратно.

Никога не избирайте формата вместо функционалността

Разбира се, може да ви хареса цвят на килим със слонова кост или въглен, само че не забравяйте, че както светлите, по този начин и тъмните цветове ще покажат замърсявания и изхабяване. Опитайте се да намерите приблизително тонизиран килим, който да дава отговор на условията ви.

Помислете за трайността

Важно е да се помислим за издръжливостта на килима. Плюшените килими могат да бъдат податливи на намачкване, тъй че използвайте по-къси и по-плътни плетки или тъкани, както и да са от естествени нишки.

Жизнено пространство

За разлика от мебелите за хранене, тези в хола би трябвало да бъдат ситуирани най-вече на на половина на вашия килим.

Поставете го под леглото

Ако имате дървена подова настилка или плочки в спалнята, поставете огромен килим под леглото. Правилото тук е 2/3 от леглото да е върху килима.

Отворени стаи

Ако имате стая, в която да са завършени кътове за дневна и столова, създайте две „ стаи “ с подреждането на хола на единия килим и трапезарията на другия. Изберете килими с идентичен размер за образен баланс.

Изберете прецизен модел

Ако имате деца, домашни любимци или несръчни посетители, заложете на килим с шарки върху компактен цвят. Такива модели ще прикрият трохи и петна, до момента в който пристигна време да ги почистите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР