Независимо дали сте в сферата на неправителствената дейност, недвижимите имоти,

...
Независимо дали сте в сферата на неправителствената дейност, недвижимите имоти,
Коментари Харесай

Имате поща!

Независимо дали сте в областта на неправителствената активност, недвижимите парцели, връзките с обществеността или нещо друго, евентуално и вашата компания изпраща нюзлетъри или предложения на потребителите. Според анкета, извършена от софтуерната компания Adobe, в случай че сте забелязали, че имате дребен % отваряния на имейла си, има 4 вероятни аргументи за този неподходящ факт.

Изпращате прекомерно доста имейли

От отговорите на интервюираните от Adobe откриват, че множеството хора ревизират имейлите и обществените медии преди да излязат на открито. Всъщност, 80% от тях към този момент са ревизирали пощата си все още на идване на работното си място. 38% от респондентите обаче споделят, че фирмите ги затрупват със наличие. Ако започнете да ставате досадни в устрема си да увеличите % на кликове, е допустимо да се откажат от това да получават информация от вас.

Имейлите ви не са добре написани или са прекомерно дълги

Потребителите споделят, че едвам 25% от имейлите, изпратени от марките, са били задоволително забавни, с цел да ги отворят. Това може да е резултат на зле написан текст, доста комплициран език и непрофесионално графично оформление. Повечето хора споделят също, че когато отворят всичко и видят, че имат 0 непрочетени, усещат облекчение като при добре свършена работа.

Не персонализирате имейлите си

Какво оказва помощ имейлът ви да бъде видян? Персонализирането. Това изказване е изключително правилно за милениалите – 46% от участвалите в изследването споделят, че персонализирането е значимо за тях. Хубаво е да пращате нюзлетъри с предложения, само че има доста способи да объркате нещата. Хората са склонни да изтриват известия, в които имената им са сбъркани, или пък им предлагат артикули и услуги, които не са съответстващи на потребностите им.

Близо 20% от респондентите споделят, че се усещат най-силно фрустрирани от имейли с изтекли преференциални предложения. Изпращайте нюзлетърите си в точния момент, с цел да бъдете потребни.

Те към този момент са си купили това, което им рекламирате

Опитайте да разберете дали този, на който изпращате офертите си, към този момент не си е купил продуктите, които му рекламирате. За 15% от потребителите е най-досадно да не им оферират нещо ново. Това прави имейлите ви нерелевантни и демонстрира, че не обръщате внимание на потребностите на хората.

Когато желаете да подобрите маркетинговите акции, реализирани посредством имейла, имайте тези 4 фактора на разум. Оптимизирайте наличието и визията, намалете броя на изпратените известия и ги персонализирайте. Не жертвайте качеството за сметка на количеството.

По материал на Entrepreneur.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР