Независимо дали става въпрос за случаи, свързани с отделни огнища,

...
Независимо дали става въпрос за случаи, свързани с отделни огнища,
Коментари Харесай

Европа е с нов лидер по брой на заразени с коронавирус

 Независимо дали става въпрос за случаи, свързани с обособени огнища, както сподели Фернандо Симон, шеф на Центъра за съгласуваност на медицинските предизвестия и незабавните обстановки при испанското министерство на опазването на здравето, или втора вълна, както от ден на ден хора са склонни да имат вяра, опасенията в Испания се усилват със скоростта, с която нараства броят на случаите на ковид, написа испанското издание ABC, представено от " Фокус ".

Скоростта на разпространяване на ковид в Испания изпреварва с няколко седмици тази в другите европейски страни. В края на предходната седмица страната за следващ път счупи личния си връх по броя на случаите на COVID-19 дневно след повдигането на карантината, преодолявайки границата от 4500 позитивни теста. Тези данни обаче не включват цифрата от най-засегнатата самостоятелна общественост Арагон заради механически проблеми.

Общо в страната са регистрирани към 315 хиляди случая на зараза, което още веднъж я направи водач в Европейски Съюз по брой случаи, изпреварвайки Англия, където сега има към 310 хиляди случая.

В Обединеното кралство броят на случаите също се усилва - към 850 случая дневно. Това подтикна английското държавно управление да забави процеса на унищожаване на карантинните ограничения.

В момента обаче, съгласно данните, събирани всекидневно от университета Джон Хопкинс, точно Испания е на прага да влезе още веднъж в листата на десетте страни с най-вече случаи на COVID-19.

Освен това данните на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите демонстрират също, че през последните две седмици в Испания има повече случаи, в сравнение с Обединеното кралство, Франция и Германия, взети дружно, макар обстоятелството, че всяка от тях има по-голямо население. Така през последните 14 дни в Испания са регистрирани към 38 хиляди инфектирани, повече от 16 хиляди във Франция, повече от 10 хиляди в Германия и към 10 хиляди във Англия.

Така неотдавна бяха открити 79,82 случая на 100 хиляди испанци. Това число се удвои единствено за две седмици, защото на 24 юли беше 37,94, написа ABC.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР