Независимо дали става въпрос за милионер или за човек със

...
Независимо дали става въпрос за милионер или за човек със
Коментари Харесай

Многото прави не ни правят много по-щастливи

Независимо дали става въпрос за милионер или за човек със междинни приходи, съвсем всеки позволява една неточност – мисли си, че колкото повече пари печели, толкоз по-щастлив ще бъде. Истината е, че щастието не е в количеството средства, а в метода, по който ги харчим.
Купувате си неща, а не прекарвания
Лесно е да се поддадете на материалното прелъщение. Но вечеря с другари може да ви донесе доста повече, в сравнение с пазаруването на тв приемник финален модел. Общите прекарвания оказват помощ да изградим връзки с другите, което е дълготрайна наслада.

Фокусирате се върху облагата, а не върху свободното време
Понякога дотолкоз се съсредоточваме върху увеличението на средствата си, че забравяме за персоналния живот. Според изследванията по-богатите хора не прекарват свободното си време кой знае какъв брой по-добре, тъй като вършат доста неща, свързани със стрес. Ако можете да избирате дали да припечелите 5 лева в допълнение или да се приберете у дома половин час по-рано, изберете второто.
Мислите, че първокласно жилище ще ви направи щастливи
Какво по-хубаво от това да напуснете панелката и да се преместите в мезонет на центъра? Изследванията обаче сочат, че промяната на жилището с по-хубаво не ни кара безусловно да харесваме живота си повече. А в случай че най-голямата материална покупка не оказва помощ значително за цялостното ни благополучие, то значи би трябвало да преосмислим отношението си към материалното като цяло.
Прекалявате с удоволствията
Когато разполагате с безграничен финансов запас, може да ви наподобява неуместно да се ограничавате от хубавите неща в живота, да вземем за пример нови бижута или бутилки безценен алкохол. С прекаляването обаче рискувате да убиете удоволствието, тъй като то се трансформира в нещо рутинно. Губите способността да се радвате на дребните неща. Далеч по-голямо благополучие ще провокира новата покупка, в случай че си я позволявате единствено при специфични мотиви.
Инвестирате доста в себе си и малко в други хора
Според Дън и Нортън в случай че вършиме останалите щастливи по някакъв метод, това ще донесе наслада и на самите вас. Самият развой на предоставяне на пари за щедрост да вземем за пример прави човек по-удовлетворен. Но същинското благополучие е да видиш приложението на тези пари, не просто да ги дариш. Някои благотворителни организации да вземем за пример постоянно осведомят донорите какво се случва с помощта, дадена от тях, което е добър вид, написа expert.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР