Независимо дали става въпрос за игра на билярд, решаваща 2-минутна

...
Независимо дали става въпрос за игра на билярд, решаваща 2-минутна
Коментари Харесай

3 причини защо възхода на Биткойн тепърва започва

Независимо дали става въпрос за игра на билярд, решаваща " 2-минутна подготовка " във футбола или даже за динамичната сфера на фондовия пазар, инерцията е основен фактор, който въздейства както върху техническите, по този начин и върху фундаменталните резултати.

На Уолстрийт в основата на ценовите трендове постоянно стои фундаментална инерция. При акциите това нормално е обвързвано с повишаване на упованията за приходите, което води до засилен инвеститорски интерес. При други активи той може да се върти към фактори като дефицитност и усъвършенствана полза.

Независимо от това, всички ценови трендове се появяват, когато натискът за покупка надделее над натиска за продажба, предизвиквайки внезапно повишаване на инерцията. Биткойн , който сега демонстрира нарастване от 125% от началото на годината до момента и държи позицията си на най-популярната криптовалута в света, въплъщава един подобен клас активи, който непрекъснато набира инерция.

Ето три безапелационни аргументи, заради които инерцията на Биткойн може би таман стартира:

Глобалното приемане и осезаемото потребление са във напредък

Неотдавна Аржентина, която се бори с хиперинфлацията, зашемети света, като избра за собствен нов президент Хавиер Милей. След години на социализъм, инфлацията, надхвърляща 100% годишно, подтикна популацията на втората по величина стопанска система в Южна Америка да начертае напълно нов политически курс.

Мащабното отпечатване на пари, девалвацията на валутата и систематичната корупция дружно доведоха страната до сериозна точка, нарушавайки деликатното равновесие сред паричното предложение и икономическото произвеждане. Инвеститорите отпразнуваха новината, като покачиха цената на локални колоси като петролната компания YPF с към 34% и на MSCI Argentina ETF с над 10%, а размерите на търговия се повишиха до 9,800% над междинното равнище по време на ранната търговия.

Като се има поради несигурното финансово положение на Аржентина, без значение от ръководещото управление, икономическият пейзаж остава нерешителен. Резултатите от изборите обаче предвещават положително развиване за Биткойн по две съществени аргументи.

На първо място, Милей е вторият президентски претендент, подкрепящ Биткойн, в Латинска Америка, който се издига на власт (след Наиб Букеле от Ел Салвадор). Съвпадението на тези два изненадващи изборни резултата, съчетано с вълната от американски политици, подкрепящи Биткойн, значи забележителна политическа смяна в инерцията.

На второ място, което е от решаващо значение, Биткойн се употребява интензивно в действителния свят като средство за предотвратяване от инфлация. Доказателство? След новината за изборите Биткойн се повиши до нови върхове в три страни, наранени от инфлацията: Нигерия, Турция и изключително Аржентина. Очевидно е, че жителите на света се насочват към Биткойн заради неговия протокол, резистентен на инфлация, което е в ослепителен контрастност с безкрайното отпечатване на пари от страните по света.

Застой в предлагането на Биткойн

Наблюденията на анализатора на Биткойн Уил Клементе през уикенда разкриха, че “88% от предлагането на Биткойн е останало неподвижен в продължение на най-малко три месеца ”. Тази наклонност допуска прекосяване на доста вложители към дълготрайно капиталово мислене. При закрепеното предложение на Биткойн, когато останалите налични единици намалеят и търсенето от страна на вложителите ескалира, се чака по-нататъшно повишаване на цената на Биткойн.

Интерес от страна на институциите

Дългоочакваното утвърждение на ETF-и може да е на верния път да промени разпоредбите на играта за Биткойн. Очаква се известни структури като Fidelity и BlackRock, кандидатстващи за ETF-и, да провокират внезапно повишаване на търсенето както от страна на институционални вложители, по този начин и от вложители на дребно при утвърждение.
Междувременно заместителите на Биткойн като ProShares Bitcoin ETF (BITO), Coinbase (COIN) и MicroStrategy (MSTR) евентуално ще станат очевидци на обилни изгоди.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР