Независимо дали ще се удължи извънредната епидемична обстановка, или не,

...
Независимо дали ще се удължи извънредната епидемична обстановка, или не,
Коментари Харесай

Нигяр Джафер: Огнища на Covid-19 съществуват и правилата трябва да се спазват


" Независимо дали ще се удължи изключителната епидемиологична конюнктура, или не, ние би трябвало да сме наясно, че има правила, които би трябвало да бъдат спазвани - отдалеченост и стерилизация. Оказва се обаче, че огнищата съществуват. " Това сподели пред БНР доктор Нигяр Джафер - зам.-председател на Народното събрание, народен представител от Движение за права и свободи и член на парламентарната здравна комисия. Тя беше безапелационна, че е стеснителен трендът на увеличение на броя на новозаразените с ковид.

В предаването " 12+3 " доктор Джафер разяснява, че в случай че изключителната епидемиологична конюнктура бъде удължена, това ще легитимира активността на институциите - на РЗИ, Министерство на вътрешните работи и граничните управляващи. Ако не се удължи, ще се разчита на дисциплинираност. За да се даде опция на управляващите регламентирано да работят, би трябвало да се удължи изключителната епидемиологична конюнктура, съобщи зам.-председателката на Народното събрание.

Д-р Джафер уточни, че освен в Сърница и Доспат, само че и в Разградско има нови случаи, така наречен клъстери от инфектирани с Covid-19.

Според нея пандемията е посочила, че би трябвало да се промени системата на българското опазване на здравето, в която оборотите са най-важни. По думите ѝ главното е да има ясна визия по какъв начин да стане тази смяна. И този мандат ръководещото болшинство не можа да промени нещата в опазването на здравето към по-добро. Нежеланието да се трансформират нещата е обвързвано с това, че липсва капацитет да се подхващат стъпки, постоянно непопулярни. Тя уточни, че ръководещото болшинство не е обединено от стратегия и полезности, а е просто аритметично болшинство, което няма по какъв начин да направи значимо промени.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР