Независимо дали ще се класира за Шампионската лига или не,

...
Независимо дали ще се класира за Шампионската лига или не,
Коментари Харесай

Арсенал се цели високо

Независимо дали ще се класира за Шампионската лига или не, Арсенал възнамерява през лятото да е деен на трансферния пазар. По информация на " The Independent ", Унай Емери желае да привлче най-малко петима нови футболисти. Приоритет за мениджъра на " топчиите " е укрепването на отбраната. " Топчиите " са се прицелили в централния защитник на Барселона Самюел Юмтити и левия бек на Байерн (Мюнхен) Дейвид Алаба.

Юмтити има единствено 9 мача в Ла Лига от началото на сезона. За него е мъчно да се пребори за титулярно място в конкуренцията на Жерард Пике и Клеман Лангле, а в случай че на " Камп Ноу " дойде и Матийс Де Лихт, възможностите му да играе постоянно ще са още по-малки и това може да докара до разлъка сред двете страни.

Bayern Munich left-back David Alaba & Barcelona centre-back Samuel Umtiti are both on top of Arsenal’s list of summer transfer targets, with the feeling that deals could be done for both, as Unai Emery wants to bring in at least five signings this summer. [Independent] #afc pic.twitter.com/1yynWFzMMU
— afcstuff (@afcstuff) 28 март 2019 година
Ситуацията с Алаба е по-различна. Откакто проби в първия тим на Байерн, той е закрепостен титуляр, само че през този сезон представянето му е много нерешително. Австрийският национал към този момент не попада в категорията на непродаваемите футболисти на баварците и възможна солидна оферта ще бъде деликатно премислена. Самият Алаба неотдавна призна, че симпатизира точно на Арсенал в Англия.

С две попълнения от международна класа " топчиите " ще могат да са по-конкурентоспособни на най-хубавите в Премиър лийг. Емери има вяра, че във втория си сезон отпред на Арсенал ще успее да наложи напълно концепциите си и тимът да е по-постоянен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР