Независимо дали създавате видеа, публикувате съдържание или развивате аудиториите си

...
Независимо дали създавате видеа, публикувате съдържание или развивате аудиториите си
Коментари Харесай

Хей, хейтъри!

Независимо дали създавате видеа, публикувате наличие или развивате аудиториите си в обществените мрежи, рано или късно ще получите и отрицателни мнения. Как би трябвало да реагирате? Трябва ли да го приемате персонално? Трябва ли да отговаряте с нещо още по-негативно?

Не. В интернет отрицателните мнения са същински подарък. Погледнете го по този начин:

Вниманието е скъпа валута

Интернет генерира големи количества наличие. Във всяка минута в YouTube основателите на наличие качват 72 часа видео, блогърите пишат и разгласяват над 1400 поста. Общо 211 млн. материала под всевъзможни форми биват основани и споделени. И всичко това в границите на едвам 60 секунди. Въпреки че потребителите са изложени на наличие по към 11 часа дневно, по-голямата част от него по този начин и не трябва забелязано. В тази среда вниманието се оказва доста скъпа валута. То се транслира в продажби за марката ви и възвръщаемост на рекламите.

Да обичаш злобарите

Кой не пренебрегва наличието ви? Човекът, който отделя 10 минути от деня си, с цел да напише отрицателен коментар, несъмнено не е изгубил времето си – той ви е дал мотив за размисъл, противоположна връзка за това, което вършиме, и по какъв начин да го подобрите, както и се е заел със основаното от вас. Ако преодолеете егото си, ще започнете да виждате, че в интернет ангажирането е просто ангажиране, без значение дали е положително или отрицателно. Ако намерите нещо безапелационно, поради което да ви извърнат внимание, печелите.

Станете античупливи

Философът Насим Талеб преглежда в детайли тази идея. Той изяснява „ античупливата “ система като такава, която извлича изгодите от негативизма и шоковите обстановки.

Тези системи са доста по-устойчиви във времето на хората, които се пробват да ги унищожат. Слабото им място е да бъдат изцяло пренебрегнати – всяка ангажираност, неприятна или добра, ги прави по-добри и по-силни. Доброто наличие в интернет е античупливо. В обществените платформи ангажирането със наличието го прави по-добро и подкрепя за разпространяването му. Това може да постави началото на цикъл от вирусно шерване, което да разреши на контента да „ експлоадира “ и да доближи до изключително огромен брой публика.

Не ме разбирайте неправилно – позитивното ангажиране е ужасно. Когато хората харесват основаното от вас, имат потребност да го споделят с приятелите си и споделят хубави мнения е отлично. И това ангажиране ще помогне да достигнете до доста хора. Негативните мнения могат да провокират най-лоялните ви консуматори. Много постоянно, когато някой напише нещо неприятно за вас, те се засилват и пазят марката, критикувайки „ нападателя “.

Негативизмът може да е сложен за ръководство. Но когато приемете динамичността на интернет, можете да започнете да употребявате неприятните мнения като още един късмет да достигнете до нови хора.

Томас Смит за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР