Независимо дали пътуваме по работа, или отиваме на почивка, закъснението

...
Независимо дали пътуваме по работа, или отиваме на почивка, закъснението
Коментари Харесай

Как да се справим с хаоса по летищата това лято

Независимо дали пътуваме по работа, или отиваме на отмора, закъснението на полета ни, или даже по-лошо - анулацията му, са измежду най-неприятните прекарвания, които може да ни се случат. И аз страдание това лято тези два отрицателни сюжета са много постоянно срещани и разиграващи се по летищата. А повода - динамично изменящите се правила и условия при пътешестване поради Covid-19.
 Антонов Ан-225 Мрия - най-големият украински аероплан в света и какво знаем за него
Когато войната унищожи най-големият аероплан в света

Какво знаем за украинския Антонов Ан-225 Мрия

И макар че нямаме власт над тях, има метод да си спестим паниките и напрежението. Как? Съветват ни от Conde Nast Treveler.

Предварително написано домашно

Преди да тръгнем към летището, добре е да се уверим, че сме осведомени с най-актуалните условия за паспорт, виза, имунизация срещу Covid и ограниченията за мястото, до което пътуваме. Много е евентуално обстановката да се е трансформирала от последното ни пътешестване. А последното, което желаеме е, поради непроверена информация, да ни бъде отказано да се качим на борда.
 Снимка 582826

Няма по какъв начин да не ни е направило усещане и, че разпоредбите за носене на маски на открити и закрити пространства бързо се трансформират, даже и за един ден. И единствено поради това - коства си да сме прегледали всички условия за влизане за влизане в страните, надлежно при заминаването и връщането ни.

И последната част от това авансово да сме си " написали домашното " - да отпечатаме документите си. Може и да наподобява по-лесно да пътуваме с електронни билети и документи, само че да си вземем принтирано на хартия копие е в действителност по-препоръчително. Хем е по-бързо и елементарно да ги извадим, в сравнение с да ровим из файловете в телефона, хем е по-удобно за летищния личен състав, пък и хем няма да се тревожим, в случай че батерията на електронното ни устройство се изчерпва.

Багажът - ето по този начин квалифициран

Колкото и остарял да е този съвет, надали в миналото на някого ще му омръзне да го повтаря. В случай, че пътуваме двама или повече индивида, хитро е да не опаковаме багажа си самостоятелно, а да го разпределим смесено в няколко разнообразни куфара. Така даже и един от тях да се изгуби, до момента в който ни го върнат ще разполагаме най-малко с по няколко облекла от другия.
 Снимка 582828

И още веднъж за багажа. На доста огромна част от пасажерите им се желае да пътуват единствено с ръчен и това е разбираемо поради високите цени за чекирания. Но по този начин постоянно препълват чантата си и си основават проблем поради това. А с цел да го избегнем и да не се тревожим въобще за багажа си, най-добре е авансово да сме решили и обмислили какво и какъв брой ще опаковаме като се съобразим с условията за размери и тежест на самолетната компания, с която ще летим.

А последният съвет, обвързван с багажа - в случай, че не желаеме в него да слагаме течни артикули (например парфюми, душ-гелове и шампоани), можем да се възползваме от опцията, която се предлага на доста летища и да поръчаме нужната ни козметика и да я вземем от летището, на което ще пристигнем.

Подготовка за забавяне или анулация на полета
 Летище Схипхол, случаите със самолетите и по какъв начин употребяват свине за отбрана
Защо едно летище пусна свине сред пистите си

Иновативна стратегия в Амстердам

Дори и да имаме шанс полетът ни да съблюдава точното си разписание, добра концепция е да сме готови за обстановка, в която той може да закъснее или даже да бъде анулиран. В такива случаи, с цел да не се отегчим и ядосаме, съветът е да имаме портативно зарядно за електрониката ни, нещо за ядене, забавна книга и чифт слушалки за всеки пътуващ от компанията ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР