Независимо дали искаме да си го признаем, или не, сутиените

...
Независимо дали искаме да си го признаем, или не, сутиените
Коментари Харесай

Ето какво може да се случи, ако не перете сутиена си след обличане

Независимо дали желаеме да си го признаем, или не, сутиените не могат да се похвалят с толкоз постоянно пране, колкото долното долни дрехи. Обикновено инспекцията с нос взема решение ориста на сутиена – дали му е пристигнало времето да го изперем, или може да стане за още едно носене.  Оказва се обаче, че дамите, които не перат постоянно сутиените си, може да си докарат някои проблеми. Ето какви:

1. Липсата на пране на сутиена води до развъждането на бактерии.

Грозната истина е – бактериите и дрождите обичат влажни места, каквито са точно местата под гърдите.

Комбинацията от пот и мазнини от кожата също способства за растежа на микроби, които в един миг се пропиват в тъканта на сутиена.

2. Бактериите могат да причинят раздразнение на кожата.

Акнето не е безусловно запазена марка за лицето. Бактериите могат да провокират обриви и в региона на бюста – изключително пострадали са дамите с сензитивна кожа. Ако не перете сутиена си рискувате да развиете инфекции.

3. Миризмата от мръсния сутиен се просмуква през облеклата ви.

Също като облеклата, в случай че не перете сутиена си, резултатът ще бъде неприятна миризма. И тя елементарно може да се просмуче през облеклата ви.

За по-упоритите миризми специалистите поучават да употребявате оцет за неутрализирането им.

Температурата на пране е също значим фактор. Памукът и синтетичните материи могат да се третират с топла вода, до момента в който коприната – със студена.

4. Петната от дезодорант и пот могат да съсипят сутиена ви.

Ако забележите жълтеникави линии по краищата на сутиена си, най-вероятно си имате работа с резултата от пот в композиция с телесни мазнини, нечистотия и лосиони за тяло.

Съществуват няколко метода, по които можете да се справите с тези упорити петна – да вземем за пример в случай че търкате с четка за зъби.

Сутиените в тъмни цветове също могат да се снабдят с бели линии, които са разследване на потта. Ако забележите сходно нещо, явно е извънредно време да изперете сутиена си.

5. По предписание дамите би трябвало да перат сутиена си след 2-3 обличания.

Първо, дано дефинираме какво значи „ обличане “. Според кожни лекари няколко часа носене не може да се брои за едно цялостно обличане. Но няколко часа с щедро потене могат да се равняват на 3 обличания.

Омазняването на кожата и потта а значителните фактори, които дефинират скоростта, с която сутиенът се изхабява.

Бонус

Хигиенната грижа за сутиена е доста значима. Ето няколко съвета в тази посока:

1. Използвайте опция на сутиена. Прекалено честата приложимост може да наруши формата му. Той също се нуждае от отмора, с цел да се провиснал чашките.

2. Перете го закопчан и в мрежа за пране, с цел да не се оплете с другите ви облекла в пералнята.

3. Изберете допустимо най-щадящата стратегия за пране на пералнята, с цел да не нарушите еластичността на бельото си.     

4. Когато сушите сутиена си на шир, чашките да бъдат в естествената си форма.

5. Не използвайте стратегия „ Сушене “ на пералнята, тъй като топлината и мощните трептения ще нарушат еластичността на сутиена.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР