Независимо дали готвенето е истинската ви страст или просто загуба

...
Независимо дали готвенето е истинската ви страст или просто загуба
Коментари Харесай

Какви подправки да сложим на гювеча, за да е неповторим?

Независимо дали готвенето е същинската ви пристрастеност или просто загуба на време, в кухнята на всяка уважаваща себе си стопанка би трябвало да участват две неща: страховит котлон и богат избор от билки и подправки. Създадени да контролират усета, да придават приятни аромати и усети или просто да гарнират ястия, билките и подправките са съществени съставки в обичайна и съвременна кухня.

Ароматните билки и подправки доста постоянно стават основни герои на всяко ястиет. Дори един гювеч без специфичните подправки няма да е апетитен. Целта им е да придадат спомагателна нотка на усет и мирис, която не може да се получи по различен метод! Освен това те понижават количеството сол, употребявано при готвене, което постоянно е от изгода за индивида. Билките се употребяват за мариноване на месото, прибавяне на усет към водата при задушаване и основаване на неповторим усет за супи и други ястия.
Ръснете това в ГЮВЕЧА, в случай че желаете усет като от едно време
Една от най-върховните вкусотии, поднасяни в миналото на трапезите ни, това е гювечът. Ако желаете усетът му да е запаметяващ се и всички, събр...
Прочети повече
Какви билки се употребяват най-често при готвене на гювеч?

Магданоз, чубрица, чер пипер, дафинов лист, куркума, червен пипер и други по ваш усет. Всичко зависи на първо място от вашето въображение и креативност!

Нека стартираме с черен пипер, употребен за гювеча. Той придава пикантност и прохлада на ястието.

За да приготвите вкусни ястия, имате потребност освен от безупречни съставки, само че и от вашия главен съдружник - подправките.

Какви подправки би трябвало да употребявате, в случай че гювечът ви е с агнешки джолан?
Рецепта за обичаен български гювеч със свинско месо и зеленчуци
Напълно справедливо гювечът заема почетно място в българската обичайната кухня. Приготвя се елементарно и усетът му е необикновен.  Днес в...
Прочети повече
Най-хубавото е, че усетът му ще бъде допълнен от аромата на мента, риган, мащерка, майорана, кимион, кориандър, розмарин, лимонова кора. Чесънът също е страховит с агнешко.

Освен това за него са подобаващи магданоз, елекампан и балсамова вратига. Не е нужно да слагате доста подправки по едно и също време, изберете няколко, които ви харесват най-вече и подправете с тях.

Ако гювеча ви е с агнешки ребра

Страхотен метод за мариноване на агнешко е посредством заряд. С върха на ножа се вършат дребни сечения на месото и в тях се поставят късчета чесън и подправки. След това месото се оставя, с цел да пуснат аромата на подправките, след което се запича с доста зеленчуци.

Комбинирайте изброените подправки, с цел да извършите апетитен и благоуханен гювеча с агнешко месо. Но когато става дума за сол, би трябвало да бъдете доста деликатни. Никога не солете месото преди печене. Това ще го изсуши.
Подправките, които наложително да сложим на супата, в случай че желаеме великолепен усет
Приготвянето на супи напълно не е толкоз елементарно, колкото наподобява на пръв взор. Ако желаеме най-после да сервираме неподозирана вкусотия в...
Прочети повече
Когато купувате месо, бъдете деликатни, обърнете внимание на цвета на мазнината върху месото. Ако мазнината е бяла, това е прясно, само че в случай че е жълтеникава, това значи, че животното е по-старо.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР