Независимо дали го харесвате или го ненавиждате, не може да

...
Независимо дали го харесвате или го ненавиждате, не може да
Коментари Харесай

Правилата за продуктивност на Илон Мъск

Независимо дали го харесвате или го ненавиждате, не може да отречете, че Илон Мъск има страхотна година. Една акция на Tesla се търгува за над 1400 $, откакто през март цената й бе 360 $. Пазарната капитализация на Tesla е по-голяма от тази на Toyota, макар че през 2019 година японският автомобилостроител е продал повече от 10 млн. коли, а Tesla – единствено 368 хиляди

За всички е ясно, че вложителите имат вяра в бъдещето на Tesla и в способността на Мъск да управлява компанията, колкото и нетрадиционен на моменти да е методът му в това отношение. Вземете за образец разпоредбите на Мъск за поддържането на висока работливост. През 2018 година той изпраща на чиновниците си в Tesla известие, което съдържа няколко рекомендации по този въпрос:

1. Спрете да организирате огромни срещи

„ Големите срещи са пагубни за всяка компания, като нещата се утежняват с времето. Моля ви да се отървете от огромните срещи, осен в случаите, когато сте сигурни, че те са от изгода за цялата публика. В тези случаи се постарайте срещите да са оптимално къси “, написа Мъск.

Всяка среща, която не генерира доходи или не икономисва разноски, било то под формата на вземането на значими решения или основаването на съответен проект за деяние, е загуба на пари.

2. Спрете да организирате чести срещи

„ Забравете и за честите срещи, в случай че не става въпрос за някакъв извънредно незабавен въпрос. Честотата на срещите би трябвало да бъде лимитирана сега, когато този въпрос бъде позволен “, споделя шефът на Tesla в известието до чиновниците си.

По думите главната тематика на нито една среща не би трябвало да включва думите „ информация “, „ преглед “ или „ полемика “. За него срещи би трябвало да се привикват единствено когато става въпрос за стартирането на пазара на нов артикул, за някакъв редизайн, въвеждане на някаква технология, или взимане на решение, което зависи от по-голяма група от хора.

3. Спрете да употребявате акроними

„ По принцип, всяко нещо, което би трябвало да бъде обяснявано, пречи на връзката. Не желаеме хората да би трябвало да наизустяват цели речници, единствено с цел да могат да работят в Tesla ”, написа Мъск.

Макар че акронимите съставляват съкращения, целящи да съкратят времето за връзка, те в действителност могат да го удължат, когато човек не е осведомен с тях.

Всеки, които не знае какво в действителност значи даден акроним или диалект има два избора: Да си замълчи или да изиска обяснение, като по този метод рискува да наподобява или неопитен. Първият метод е контрапродуктивен, а вторият е противен.

Комуникацията би трябвало да бъде къса, ясна и съответна, изключително когато включва хора от разнообразни отдели. Всички би трябвало да схващат защо тъкмо става въпрос, с цел да могат да допринесат към полемиката със личните си хрумвания и визии. (продължава на идната страница)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР