Независимо, че руските дипломати са изгонени, досъдебното производство продължава. Това

...
Независимо, че руските дипломати са изгонени, досъдебното производство продължава. Това
Коментари Харесай

Производството продължава и след изгонването на руските дипломати

Независимо, че съветските дипломати са изгонени, досъдебното произвеждане продължава . Това разгласи някогашният началник на ДАНС Владимир Писанчев в ефира на Нова телевизия.

" Ясно е, че Русия има избрани ползи на Балканите , ясно е, че ние желаеме да изградим положителни връзки, само че би трябвало да има взаимно почитание и не би трябвало да се минава границата, а виждаме, че границата е премината откакто се стига до досъдебно произвеждане ", добави той.

Припомняме, че на 24 януари, прокуратурата заяви, че ДАНС е водила следствие против първи секретар на съветското посолство и чиновник в комерсиалното посланичество. Те обаче не могат да бъдат упрекнати, тъй като имат дипломатически статут. Руският дипломат Анатолий Макаров незабавно бе извикан в петък в Министерство на външните работи, с цел да му бъде връчена нотата за изпъждане на двамата. От Министерството на външните работи д адоха период от 48 часа двамата да изоставен страната ни, а Макаров даде обещание той да бъде спазен.
 Уличените в шпионаж съветски дипломати към този момент са напуснали страната ни
Уличените в шпионаж съветски дипломати към този момент са напуснали страната ни

В избрания 48-часов период...

Писанчев разяснява, че е процедура да се изпраща сътрудник в непозната страна . Той си основава име и стартира да работи в тази страна, изясни той. Като добави, че според от дилемите, които са му основани, той стартира своята работа.

Нелегалите може да стартират от нулата и да стигнат до доста високи равнища.

" Ако преглеждаме международната процедура има нелегали, които са стигали доста високо . В България няма такава информация. Това е една интелектуална игра. Ние нямаме информация дали тези съветски дипломати са нелегали ", разяснява още Писанчев .

Двама съветски дипломати у нас са упрекнати за изнасяне на държавни секрети, стана ясно от известие на прокуратурата преди дни . Единият търсел информация за механизмите на изборния развой, а другият събирал данни за енергетиката и енергийната сигурност на България и ги пращал в съветска разследваща централа.
 Прокуратурата се въздържа от коментар за съветските шпиони у нас
Прокуратурата се въздържа от коментар за съветските шпиони у нас

Да не се препрочитат прессъобщения

Във връзка с това дали има нещо общо сред казусът Скрипал и съветските шпиони у нас, Писанчев бе безапелационен, че става въпрос за два разнообразни случая , които се развиват по друг метод и ние може да ги преглеждаме по един и същи метод.

" Самият факт, че се стига до досъдебно произвеждане, това значи, че ние сме стигнали до качествено ново равнище на работа " , зави още Писанчев. По думите му жителите и изобщо хората отвън службите виждат единствено върха на айсберга.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР