Независимо, че през втората половина на 2018 г. цените на

...
Независимо, че през втората половина на 2018 г. цените на
Коментари Харесай

Най-горещият имотен пазар

Независимо, че през втората половина на 2018 година цените на жилищата в Хонг Конг спаднаха с до 10%, това е пазарът, който през последните 10 години остава най-скъп. Основният фактор, съдействал за поевтиняването на парцелите, е комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати. „ Други аргументи са повишението на лихвените проценти в Съединени американски щати, закъснение икономическия растеж на Китай и Хонг Конг и неопределеността вследствие на Брекзит”, споделя Ко Кенг Шинг създател и шеф на Landscope Christie's.

През първото тримесечие на настоящата година се регистрира лек растеж в цените в границите на 11%-2%. Това се дължи на възобновяване на фондовите пазари, прекъсване на процеса на повишение на лихвените проценти и опция да бъде решен комерсиалният спор сред Щатите и Китай.

Най-малките жилища са най-търсени, както и супер първокласните жилища. Цената на квадратен метър при последните доближава до галактическите 178 690 USD. Купувачите на елитни парцели избират региони като Peak, South Side и Mid-Levels.

Плановете са през идващите 5 години да бъдат издигнати 97 445 жилищни единици, за „ смекчаване” на жилищната рецесия. Поради острия недостиг на земя на острова ще бъдат отстранени остарели здания, на чието място ще изникнат нови с по-оптимално систематизиране на площите. Също по този начин се възнамерява да бъдат построени и изкуствени острови. В централен и западен Хонг Конг се чака годишно да се построяват сред една и две здания.

Средно сред 24 760 и 27 450 USD/кв.м е цената на жилищата от вторичния пазар, а на новите 48 000-54 900 USD/кв.м.

Доколкото задграничните вложители би трябвало да платят спомагателен налог в размер на 30% при покупката на жилище, те избират наема пред придобиване на благосъстоятелност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР