Независимо че името на беше замесено в разралия се скандал

...
Независимо че името на беше замесено в разралия се скандал
Коментари Харесай

Засега няма доказателства за вина на Ювентус в схемата с фалшивия изпит на Суарес

Независимо че името на беше забъркано в разралия се скандал с изпита на, към днешна дата проверяващите мъчно могат да свържат клуба с нарушение на законите, оповестява Sky Sport Italia.

Преди седмица нападателят се яви на тест “В1” по италиански език и просвета за да получи локален паспорт, който му трябваше за трансфер в Юве. Суарес устоя изпита в Университета за чужденци в Перуджа, само че след това се оказа, че това е станало посредством машинация. Напусналият уругваец авансово е знаел въпросите и дори е бил съгласувал отговорите си, с цел да е несъмнено, че всичко ще мине безпрепятствено. От известно време насам обаче от прокуратурата са знаели за корупционните практики в образователното заведение и са подслушвали телефонни диалози на обвинени. Името на италианския футболен първенец беше забъркано поради присъединяване в схемата на юрист от адвокатска фирма, която работи за Ювентус - Мария Турко. Има записи по какъв начин тя урежда всичко с шефа на университета Симоне Оливиери, обещавайки отсега нататък да води на изпити там и други футболисти на “старата госпожа”.

В диалозите на обвинените е упоменато името на спортния шеф наклуба Фабио Паратичи, само че няма засечено позвъняване сред него и чиновник на самия университет. В същото време ректорът на друго от образователните заведения в Перуджа - Държавният университет, признава, че е приказвал с някого от Юве. “Служител на клуба се свърза с мен, с цел да попита дали е допустимо при нас да се изкара тест за документ за “В1” - призна Маурицио Оливиеро. - Тъй като обаче ние не предлагаме това, аз ги насочих към сътрудниците от Университета за чужденци. Няколко дни откакто Саурес беше взел изпита си, Фабио Паратичи се свърза с мен, с цел да ми каже, че хората от обкръжението на футболиста са доста удовлетворени от положителното отношение и ми благодарят. Това беше позвъняване от вежливост.”

Междувременно резултатът от изпита на футболиста беше анулиран. Той обаче към този момент така и така не се нуждае от документа, тъй като остана в Испания, подписвайки с.

Иначе все още има петима обвинени в корупция във въпросната скица, като всички те са чиновници на университета.

Италианската футболна федерация чака заключението на прокуратурата в Перуджа, с цел да стартира свое лично следствие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР