Независимият съветник Борис Бонев от Спаси София внесе днес в

...
Независимият съветник Борис Бонев от Спаси София внесе днес в
Коментари Харесай

Вижте какви промени предстоят в платеното паркиране в София

Независимият консултант Борис Бонев от Спаси София внесе през днешния ден в Столичния общински съвет предложение за всеобхватна промяна на платеното паркиране в София.

“През десетте години, откогато беше въведена Синята зона, не са правени никакви корекции, с изключение на механично увеличение на зоните. През този интервал градът ни доста се промени, а натискът от коли осезаемо набъбна. С предлагането ни целим да осъвременим изискванията за паркиране, да улесним живущите в зоните, да подсигуряваме повече паркоместа и най-сетне да вкараме ЦГМ в 21-ви век.” - сподели общинският консултант и добави, че това е най-мащабната промяна в областта на паркирането, откогато има зони за платено паркиране.

От Спаси София споделят, че импортираният отчет, артикул на няколкомесечна работа, планува десетки промени и усъвършенствания. “Основна смяна е ограничението на броя на служебните и безвъзмездни паркоместа за институциите до 3. В момента сме очевидци по какъв начин държавни институции, министерства, дори самата Столична община, окупират големи пространства за служебните си коли и Общината по никакъв метод не лимитира това. Не е заслужено цели улици и площади да се употребяват като служебни паркинги, а живущите да нямат къде да паркират, до момента в който пешеходците лавират сред колите по разрушените тротоари.” - изясни Бонев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР