Независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е силната имунна

...
Независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е силната имунна
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата срещу облагодетелстване на малцина за сметка на обществото

Независимият проверяващ орган за противопоставяне на корупцията е мощната имунна система на страната против порочните практики, които позволяват облагодетелстването на малко на брой за сметка на цялото общество.

С тези думи министър председателят Гълъб Донев анонсира плана на Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности, който държавното управление ще прегледа на днешното си постоянно съвещание.

Министър-председателят означи, че в понеделник е внесъл за разглеждане в Народното събрание утвърдените от служебния кабинет планове на закони като в пет от тях са залегнали промени, свързани с второто заплащане по Националния проект за възобновяване и резистентност. В рамките на днешното съвещание на държавното управление ще бъдат признати още три закона от този пакет като единият от тях е планът на Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности, а останалите два са плановете на Закона за медиацията и на Закона за публичните поръчки. „ В дневния ни ред са включени 10 законопроекта, които имат за цел да подобрят и облекчат живота на българските жители “, означи още министър-председателят. Донев подчертава, че „ ин хаус “ поръчките се трансфораха в емблема за източване на държавни средства. В този подтекст в предложенията за промени в Закона за публичните поръчки се не разрешава на изпълнителя да превъзлага поръчката като се планува глоба в тази ситуация на нарушение на възбраната.

Правителството ще утвърди също спомагателни 20 милиона лв. по бюджета на МТСП за погашение на еднократна финансова помощ за отопление в размер на 400 лв..

„ Надявам се, че ударната вълна от въпроси на национални представилите ви поддържа в добра форма. За първите два дни от активността на 48-ото национално заседание по мои груби сметки са заложени към 70 въпроса към министрите от служебното държавно управление “, обърна се към членовете на кабинета министър председателят. Донев изрази вяра, че народните представители ще имат същите порив и интензивност в същинската им активност на законотворци.

Премиерът честити именния ден на всички българи, носещи името Димитър.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР