Независимият общински съветник в ОбС – Дупница Георги Градевски е

...
Независимият общински съветник в ОбС – Дупница Георги Градевски е
Коментари Харесай

Закопчаният общински съветник: Четирима полицаи ме налагаха с юмруци

Независимият общински консултант в Общински съвет – Дупница Георги Градевски е арестуван в ареста на районно управление (на МВР) – Дупница. Това е втори арест за младия политик единствено в границите на два-три месеца.

Г. Градевски е задържан в петък против събота към 3 ч. сутринта, откакто е отказал на пътни служители на реда да бъде тестван за алкохол. Това се случило на улица сред частната болница и дискотека “Фейсис”, където Г. Градевски бил засечен в скъпия му „ Мерцедес”.

Пред “Струма” общинският консултант описа своята версия за ареста. Ето каква съобщи той:

„ Бях обичай от четирима служители на реда, до момента в който бях с белезници на ръцете. Случката е следната. Бях в дискотека “Фейсис” по покана на притежателя. Отидох до автомобила си да си взема якето. В този миг ми звънна телефонът и аз започнах да повеждам диалог. Изведнъж дохвърчаха две полицейски патрулки с четирима служители на реда. Поискаха ми документите за инспекция, взеха ми телефона. Автомобилът ми не беше с включен мотор. Твърдяха, че съм пийнал, без да ме тестват. Аз отхвърлих тест за алкохолна проба, тъй като не бях пил и автомобилът ми беше с неработещ мотор. Казах им, че нямат право, откакто автомобилът ми не е в придвижване. Насила ми щракнаха белезниците и ме качиха в едната патрулка. Първо потеглиха в посока отвън града, само че след това свиха към полицейското ръководство. През цялото време ме постановяваха с юмруци в патрулката, до момента в който бях с белезници. Всичко това се разигра към 3 ч. и нещо. В 4 ч. към този момент бях в двора на ареста. Валеше дъжд, а аз бях единствено по риза. Поисках да се обадя на юриста си, само че ми отказваха. Към 6,30 часа дежурният офицер пристигна в ареста след доста молби от моя страна да се видя с него. Помолих го да ми даде мобилния ми телефон, с цел да се обадя на юриста си. Той ми даде телефона ми, само че той беше със строшен екран и не можех да открия номерата. Тогава той ми позволи да звънна от служебния телефон на входа на полицията. Обадих се на юриста си. Той пристигна към 11,00 ч. и незабавно по-късно ме пуснаха, като ми върнаха движимостите, които ми бяха взели при задържането. И предходното ми задържане, и в този момент е политическа поръчка против мен. Опълчих се против построяването на хранилище за боклуци в с. Джерман на съвещание на Общински съвет и за финансовите разноски на общината, само че няма да ме пречупят”, съобщи Г. Градевски по телефона за „ Струма”.

Той си е извадил здравно удостоверение в Съдебна медицина в София. Преди вкарването му в ареста е прегледан и в Спешен център – Дупница.

Както “Струма” писа, на 27 юли Г. Градевски отново беше арестуван поради кавга с роми, които твърдяха, че ги е заплашил с револвер, а за абсурда бе известена Районна прокуратура – Дупница, само че оттова още не са се произнесли има ли закононарушение. Резултатът от втория арест на общинския консултант е формираният му акт за непокорство на полицейско разпореждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР