Независимият общински съветник Борис Бонев трябва да е един от

...
Независимият общински съветник Борис Бонев трябва да е един от
Коментари Харесай

Герджиков смята, че Бонев трябва да е зам.-председател на СОС, БСП атакува заради Топлофикация

Независимият общински консултант Борис Бонев би трябвало да е един от зам.-председателите на Столичния общински съвет (СОС). Това счита новият-стар ръководител на СОС Елен Герджиков.
Според Герджиков, сега това е невероятно поради правилника, само че е основана работна група за изработката на нов устав, който ще позволява такава опция. " Г-н Бонев би трябвало да стане зам.-председател по простата причина, че в тази обстановка хората, които са дали своят вот за него, би трябвало да получат съответно на броя си посланичество ", разяснява Герджиков пред Българска национална телевизия.
Actualno.com научи от самия Бонев, че той е изискал зам.-председателско място точно с този претекст - че е спечелил най-вече гласове в историята на София като претендент за общински консултант и поради това следва да е част от управлението на СОС.
Иначе Герджиков видя конспирация в дейностите на " Демократична България " във връзка с гласуването му за ръководител на СОС и дали Бонев го е подкрепил. Ако го е сторил, той просто не е влезнал в политическото факсимиле, счита Герджиков.
По проблема с оставката на шефа на " Топлофикация София ", Герджиков сподели, че Надзорният съвет на сдружението има право да избере изпълнителен шеф и това е сторено оптимално бързо. От думите на Герджиков излезе, че е имало съмнение на Йорданка Фандъкова и Кремен Георгиев. Българска социалистическа партия обаче недоволства от всичко случило се, тъй като Фандъкова не е дала пояснение пред СОС. Червените искат  да бъдат свикани незабавни съвещания на три от непрекъснатите комисии на СОС, имащи директно отношение към активността на " Топлофикация - София " ЕАД - по " Инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне ", " Икономика и благосъстоятелност " и " Финанси и бюджет ". На тези съвещания, съгласно тях, би трябвало да бъдат изслушани членовете на Надзорния и на Управителния съвет на сдружението по отношение на аргументите за кадровите промени и готовността на сдружението за настъпващия отоплителен сезон.
" Ще настояваме да бъде изработен финансов одит, с чийто резултати да бъдат осведомени и общинските съветници. Също по този начин да бъде даден ход за осъществяване на решението на СОС за търсене на интернационален съветник, който да предложи модел за ръководство и развиване на " Топлофикация - София " за оздравяването му. Настояваме да бъде спазен законът и СОС навреме да вземе решение за осъществяване на конкурс за избор на управителни органи на " Топлофикация - София " ЕАД, като бъде прекъсната нездравословната процедура за назначение " до конкурс ". До провеждането на подобен конкурс по този начин и не се стига, а краткотрайно назначените подават оставки " по персонални аргументи ", споделят в публично изказване от соцпартията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР