Независимият общински съветник Борис Бонев отправи днес остри критики към

...
Независимият общински съветник Борис Бонев отправи днес остри критики към
Коментари Харесай

Борис Бонев: Срамувам се от управляващите, не решават и най-елементарните проблеми на софиянци

Независимият общински консултант Борис Бонев насочи през днешния ден остри рецензии към ръководената от Фандъкова администрация и ръководещите от ГЕРБ. Поводът за това е обикновен – нежеланието на ЦГМ и Столичната община да слагат спирков заслон за хилядите чакащи градския превоз на метростанция Г. М. Димитров.
По думите на господин Бонев, още преди две години от Спаси София са изпратили стимулирано предложение за решаването на казуса, тъй че пасажерите на една от най-натоварените спирки в София да не чакат рейсовете незащитени от дъжд, вятър и слънце.

„ Две години след предлагането ни, след голям брой извършени срещи и позитивното мнение на инж. Братоев от Метрополитен за това, че няма никакви спънки подобен заслон да бъде подложен на метростанцията, съм заставен да напиша и внеса отчет в Столичния общински съвет, с цел да може казусът да бъде решен. Срамувам се, че за толкоз обикновено решение се постанова да импортирам отчет в СОС, само че бездействието на ръководещите ме принуждава. Настоявам въпросът за спирковия заслон, струващ единствено няколко хиляди лв., който ще усъвършенства пътуването на хиляди мои съграждани, да бъде решен! “ – декларира Борис Бонев.

Според Спаси София, бездействието на подчинената на Фандъкова администрация в тази ситуация е показателно за методът на ръководство в Столичната община. Решаването на най-елементарни и рутинни проблеми, които мъчат софиянци, лишава безпределно доста време и старания поради безотговорността на способените институции. „ Бездействието е още по-неразбираемо поради обстоятелството, че някогашният кмет на регион Студентски, Димитър Дилчев, от месеци е краткотраен шеф на ЦГМ. Той би трябвало да е добре осведомен с потребностите на регион, чийто кмет е бил два мандата и макар, че неведнъж съм му обръщал внимание към казуса – решение няма! “ – споделя самостоятелният общински консултант.

Градските деятели настояват, че потребността от слагане на заслон и разширение на тротоара на една от най-натоварените спирки в столицата, 11 години след разкриване на метростанцията, е явна и няма потребност от спомагателна обосновка. Те споделят, че насъбраните проблеми не търпят повече отсрочване и неотложно би трябвало да стартира тяхното систематично решение, без значение какъв брой дребни са те. „ Само по този начин имаме късмет да заживеем в естествен град. Хаосът в София е резултат на хиляди, на пръв взор дребни, само че отлагани и пренебрегнати проблеми, а решаването им ще значи по-спокойно и прелестно всекидневие за всички! “ – допълват от Спаси София.

„ Но не аз би трябвало да се срамя, а господата ръководещи, които разполагат с бюджета на Столичната община точно с цел да дават отговор на потребностите на софиянци! Когато става въпрос за решение на обикновени проблеми в интерес на жителите, те години наред не си мърдат пръста. Когато обаче става дума за разпределение на милиони към доближени компании, без значение дали строителни, боклукчийски или транспортни, моите сътрудници съветници работят стремително и това е недопустимо. “ – безапелационен е Бонев и прибавя, че с бездействието, безидейността и наглостта си, ръководещите освен нанасят финансови вреди на столицата, само че и погубват правото на столичани да живеят в естествен град с уредена и удобна среда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР