Независимият народен представител Радостин Василев е с повдигнато обвинение за

...
Независимият народен представител Радостин Василев е с повдигнато обвинение за
Коментари Харесай

Радостин Василев е обвинен за опит за принуда на депутат

Независимият депутат Радостин Василев е с повдигнато обвиняване за опит на насила на народен представител. Това заяви той на излизане от Националната следствена работа (НСлС), където беше свикан в понеделник сутринта.

Случаят е от юли 2022 година, когато " Има Такъв Народ " (ИТН) пусна запис, в който се чува по какъв начин Василев убеждава депутатка от неговата листа в Плевен Христинка Иванова да не се отметва от решението си да напусне партията и парламентарната група на Слави Трифонов . Тогава Василев беше министър на спорта и дружно с няколко депутати от Има Такъв Народ се отдели от партията, откакто тя напусна обединението с Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия и остави без болшинство в Народното събрание държавното управление на Кирил Петков .

На влизане в Национална следствена служба Василев сподели, че няма терзания. Преди няколко седмици той. Имунитетът му беше пожелан през април от Софийската градска прокуратура.

" Според обвиняването съм принуждавал депутат - Христинка Иванова от " ИТН ", да напуща групи ", сподели Василев на излизане от Следствието. " Казах, че не съм заплашвал никого и не съм принуждавал никого, каквато е истината ", добави Василев. Той сподели още, че е пристигнал без сътрудник юрист, което значи, че по по никакъв метод няма терзания.

" Политическата класа, на която аз безусловно разгласих война, с всички мои дейности през последната година – и за „ ИТН “, и в този момент за „ Продължаваме промяната “, на тази порочна коалиция, ще ми носят такива скалъпени обвинявания ", сподели Василев. Той дефинира обвиняванията против него, като “натиск “ и „ шантаж “. На всички е ясно, че това няма по какъв начин да мине и нищо няма да се случи, следващ позор за прокуратура, сподели Василев.

Той добави, че шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов е „ лице, което е било сътрудник на Пепи еврото - човек, който се търси за редица закононарушения “. „ Този човек, който съставлява Национална следствена служба, би трябвало да бъде неотложно задържан, а не да ме викат мен и да ме сплашват за това, че ги разгадавам повече от една година какви шарлатани са в действителност политическата класа на България – от единия до другия завършек на Народното събрание “, сподели още Радостин Василев. Той удостовери, че е получавал закани.

" Вместо да викат Кирил и Асен да бъдат разпитвани, вместо да бъде упрекнат Борисов... ", сподели Радостин Василев.

Василев беше определен за народен представител от ПП-ДБ на последните избори. Той преди 10 дни и я упрекна в „ изменничество “ поради съглашението за ръководство с ГЕРБ. Тогава Василев популяризира запис от съвещание на Националния съвет на Политическа партия от 21 май, в който се чува по какъв начин водачите на партията разискват бъдеща кадрова чистка в службите, съгласувана с „ посолството “. Последваха сигнали за закононарушение против републиката от „ Възраждане “ и Вътрешна македонска революционна организация, по които.

Записът на Василев стана мотив за чуване на шефовете на службите в Народното събрание.

Съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков също в Софийската районна прокуратура. След разпита Петков сподели, че съгласно него Радостин Василев не “работи самичък ” и " той просто е един инструмент на службите ”. Според Петков задачата на разпространяването на записа е била да се попречи на съставянето на постоянно държавно управление. Записът блокира договарянията за ръководство с ПП-ДБ за известно време.

Василев в понеделник сподели, че не работи с никого, " зад мен не стоят нито съветските служби, нито съветското посолство, нито президентът Радев, нито който и да е било ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР