Независимият кандидат за кмет на София Борис Бонев, активист от

...
Независимият кандидат за кмет на София Борис Бонев, активист от
Коментари Харесай

Борис Бонев: Все още не мисля дали да участваме в парламентарните избори

Независимият претендент за кмет на София Борис Бонев, деятел от гражданската организация " Спаси София ", получи към 10% на днешните избори. Предварителните прогнози сочеха съвсем два пъти по-нисък резултат за него. Бонев е приключил магистратура по нововъведения и технологии в Сорбоната. Работил е във Франция. От няколко години интензивно подлага на критика корупционните практики в Столичната община и създава нови решения за възстановяване на градската среда .

Г-н Бонев, хората явно ви имат вяра. Кои, съгласно Вас, са вашите гласоподаватели?


- Това са хората, на които им е омръзнал досегашният метод на водене на политика изобщо. На политика, която не е отворена към жителите, на политика, която обслужва единствено партийния интерес. Аз съм благополучен, че през последните 95 дни интензивно на водене на акцията при мен на щандовете идваха стотици хора, които ми споделяха " Аз за първи път ще гласоподавам в живота си, тъй като вие ме накарахте " или " Аз бях решил повече да не гласоподавам, само че вие – целият екип на " Спаси София " ми върнахте вярата, че е допустима същинска смяна ".

За мен това извънредно скъпо, тъй като ние успяхме да мотивираме хора, които не имаха вяра, че нещата могат да се трансформират и се бяха откъснали от политическия и цивилен живот на България. Важно е доста повече хора да сме част от този живот. Така, че аз съм доста горделив с всички тези хора.

Имате ли визия какъв е общественият портрет на вашия гласоподавател – млади и образовани или? .

- Видимо са от всевъзможен обществен статус, които просто припознават младите и потвърдено самостоятелни хора в наше лице. Аз мисля, че разбихме мита, че единствено " жълтите павета " гласоподават за същинска смяна – нищо сходно – на всички места хората имат потребност от смяна и им е омръзнало от това статукво.

- С този сериозен резултат обмисляте ли присъединяване и в идващите избори – парламентарните, след година и половина?

- Все още са доста ранни сходни диалози. След тази дълга акция, която ни зареди с позитивна сила, само че и с много отмалялост. Сега не мисля за това, избирам да мине малко време, да се уталожат нещата и тогава можем да приказваме за това.

В момента нашият фокус е да работим за София, а към този момент ни е гласувано голямо доверие, което аз имам намерение да оправдая изцяло. Като техен представител в общината ще извършвам обещанията, които съм дал и ще работя по метода от изгода за жителите – изцяло открит, тъй като това заслужаваме всички в София.

Вашият резултат е към 10% и с него в Столичния общински съвет можехте да сформирате група на " Спаси София ", само че ще влезете единствено вие. Подходяща ли беше тази писта за присъединяване в изборите – като самостоятелен претендент?

- Ами, ние нямахме избор, тъй като партиите по този начин са създали изборното законодателство, че цивилен листи да не могат да се вършат. Преди време това е било допустимо. Мога да подсигурявам, че ще работим като за няколко общински групи в съвета.

Какво бихте посъветвали вашите гласоподаватели за балотажа?

- За балотажа ли? Мисля, че всеки има глава на раменете си, само че дано изчакаме и крайните резултати. " Спаси София " ще излезе с публично мнение по въпроса. Мисля, че хората ясно демонстрираха, че гласувайки за мен, за моя сътрудник Гергин Борисов, желаят смяна. Аз тези хора няма да ги предам.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (282)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР