Независимият кандидат - юристът Каис Саид, печели със значителна преднина

...
Независимият кандидат - юристът Каис Саид, печели със значителна преднина
Коментари Харесай

Независим кандидат печели президентските избори в Тунис

Независимият претендент - юристът Каис Саид, печели със забележителна преднина втория тур на президентските избори в Тунис, оповестява Swissinfo.

Според предварителни данни, за Саид са дали своят вот над 72% от участниците във вота, а за съперника му — медийния магнат и водач на партията " Сърцето на Тунис " Набил ал Каруи, са дали гласа си по-малко от 28%.

Преди изборите Каруи беше пуснат от пандиза, където беше изпратен поради обвинявания за корупция и финансови схеми. Той съобщи, че ще обмисли опцията да апелира резултатите от изборите след формалното им оповестяване. Каруи сямта, че в изборната конкуренция не е имало почтена конкуренция, защото е бил освободен от пандиза едвам след първия тур.

Победителят Саид е някогашен професор с консервативни възгледи. Той даде обещание на гласоподавателите да върне полезностите на революцията от 2011 година, която докара до демократизацията на страната.

До предварителните президентски избори в Тунис се стигна след гибелта на предходния държавен глава 92-годишния Беджи Каид ал Себси, който умря на 25 юли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР