Независимият депутат Явор Божанков, който беше изключен от групата на

...
Независимият депутат Явор Божанков, който беше изключен от групата на
Коментари Харесай

Божанков: Горд съм, че сме помогнали да се спре руската агресия

Независимият народен представител Явор Божанков, който беше изключен от групата на Българска социалистическа партия поради отклоняване от партийната позиция за военната помощ за Украйна и за хартиените бюлетини, изрази горделивост от изнесените данни в европейски медии за доставки на оръжие при започване на войната. „ Горд съм, че България се е присъединила в удържането на съветската експанзия ”, съобщи той в студиото на Нова телевизия.

Божанков съобщи, че формалното решение на Народното събрание за военна поддръжка за Украйна е това, което измива страма. „ Остава въпроса за хората, които сътвориха страха, че в случай че даваме оръжие на Украйна, ще бъдем въвлечени във войната. Ще обяснят ли за какво в този момент не сме във война? ”, разяснява депутатът. Той посочи, че страхът е основан от хора във „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия и персони от служебния кабинет.

Явор Божанков съобщи също, че няма пояснение за какво трябва  да има две позиции – едната за пред Европа и света, а другата за българските жители. Той сподели също, че хората в Българска социалистическа партия, които към момента считат Русия за другарска страна, са в несъгласие с модерната европейска левица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР