Независимият депутат Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на

...
Независимият депутат Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на
Коментари Харесай

Обвиняемият Радостин Василев се кандидатира за кмет на София


Независимият народен представител Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София.

Мотивацията му била да " се постави завършек на порочното ръководство " в София, която била " корупционна яма на ГЕРБ ". Василев взел решението преди към две седмици, тъй като се счита за задоволително квалифициран.

" Без ГЕРБ и Държавна сигурност в София " ще бъде слоганът на бъдещия кандидат-кмет. От това се подразбира, че по време на акцията самостоятелният народен представител ще нападна освен партията на Бойко Борисов, само че и претендента на " Продължаваме промяната-Демократична България " Васил Терзиев, който е обект на обвинявания поради принадлежността на татко му към структурите на някогашната Държавна сигурност.  

Самият Василев е обвинен от българската прокуратура за оказване на насила.

Става въпрос за събитията от юни месец предходната година, когато „ ИТН “ взе решение да смъкна държавното управление на Кирил Петков. Тогава Василев беше министър на спорта от квотата на Има Такъв Народ и основно настоящо лице при последвалото разединение на парламентарната им група. Той и още петима напуснаха, само че останалите го упрекнаха в оказване на насила. Конкретен образец бе даден с депутатката Христинка Иванова. Самата тя на конференция удостовери, че Радостин Василев я е притискал да си тръгне срещу волята си. Бяха пуснати и записи от техен телефонен диалог.

Междувременно Василев се солидаризира с ПГ на Политическа партия, след това стана претендент за народен представител от ПП-ДБ, влезе в Народното събрание, след което напусна и тях. Това се случи към събитията по образуване на кабинета " Денков-Габриел ", когато Василев  на Политическа партия. 

Василев е безапелационен, че не е притискал и принуждавал никого. Според него упрекнатите би трябвало да са други.

" След разкриването на записите, вместо да се вземе съответна реакция за национално изменничество, тези хора си сформираха едно срамно държавно управление, което към този момент три месеца не работи в интерес на жителите, а в интерес на своя персонален интерес ", възмути се Радостин Василев.

Междувременно през вчерашния ден съдът почете желанието му да даде ход на делото против него след локалните избори. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР