"Независимая газета" преценява шансовете на руския опозиционер Алексей Навални да

...
"Независимая газета" преценява шансовете на руския опозиционер Алексей Навални да
Коментари Харесай

Руска медия: Властта рекламира опозиционера Алексей Навални повече от собствените му влогове

"Независимая газета " преценя възможностите на съветския опозиционер Алексей Навални да взе участие в президентската конкуренция през 2018 година

Самият Навални твърди, че управляващите в Русия са трансформирали битката с неговата президентска акция в собствен очевиден приоритет. Според него това е знак, че Кремъл вижда таман в негово лице своя основен съперник и съществено се опасява от опциите му да изкарва хората на митинги, написа вестникът.

През юни съветската ЦИК съобщи, че опозиционерът не може да се кандидатира в президентските избори, тъй като има наказателна присъда за престъпно закононарушение. Според Навални обаче конституционната възбрана не важи за наказани условно, а делото против него е било скалъпено.

Самите управляващи в прочут смисъл популяризират Навални повече от личните му видеоблогове (влогове). Поредният прегледен образец са дейностите им против проведения от опозиционера "голям съботник " на 8 и 9 юли, по време на който негови последователи в цяла Русия взеха решение да пропагандират из улиците, разяснява "Независимая газета ". Трудно е да се преценяват рационално дейностите на съветските управляващи за разпръсване на "големия съботник ". Те или вършат страхотни нелепости, или умишлено подкрепят Навални, счита политологът Николай Миронов.

Експертът акцентира, че и в последното си видеообръщение, и в предходните Навални е внимавал да не насочва персонални нападки против основателя на властническата съгласно опозиционера власт в Русия - президента Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила. "Това значи, че Навални въпреки всичко позволява като опция статутът му да се промени ", изяснява специалистът.

"Както сочи коментарът на Путин от срещата на върха на Г-20, в този момент президентът не счита Навални за сериозен състезател. Но в случай че той показва, че след него вървят доста хора и че е подготвен да играе по разбираеми за Путин правила, Кремъл може да го вгради в настоящата политическа система ", предвижда съветският наблюдаващ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР