Независимата комисия за безопасност на космическите полети (ASAP) препоръча на

...
Независимата комисия за безопасност на космическите полети (ASAP) препоръча на
Коментари Харесай

Специалистите отсякоха: Ракетата на Илон Мъск е опасна за човечеството, НАСА да я забрани

Независимата комисия за сигурност на галактическите полети (ASAP) предложи на НАСА да не сертифицира програмата SpaceX за потребление с търговски цели. Според специалистите, сериозните уязвимости на ракетите Falcon 9, които станаха причина за гърмежа на ракетата на стартовата площадка през 2016 година, към момента не са отстранени.   Учените считат, че в тази връзка няма да е ненужно да се преразгледа метода към гарантирането на сигурността на пилотираните полети: цената на потребния товар може да бъде възобновена от застрахователните компании, само че гибелта на екипажа на галактическия транспортен съд може да сложи кръст на цялата галактическа стратегия на Съединени американски щати.

Експертите означават, че препроектирането на системите за подаване на гориво и зареждането на моторите след гърмежа на ракетата от 2016 година на процедура не е повлияло на сигурността на ракетите – по тази причина НАСА и експертите от SpaceX са почнали работа върху кардинално нова структура на горивните резервоари за ракетите Falcon 9.

В отчета на ASAP се отбелязва, че нито SpaceX, нито нейните директни съперници от Boeing все още не могат да доближат задоволително равнище на сигурност на галактическите стартове.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР