Независимата европейската организация организация Euro NCAP проведе краш тест на

...
Независимата европейската организация организация Euro NCAP проведе краш тест на
Коментари Харесай

Колко е безопасен електрическият Volkswagen ID.3?

Независимата европейската организация организация Euro NCAP организира краш тест на електрическия автомобил Volkswagen ID.3, който завоюва пет звезди от пет вероятни.

Euro NCAP, която ревизира сигурността на новите за европейския пазар коли, разгласи резултатите от извършените с първия от напълно новото семейство електрически модели ID на Volkswagen- ID.3.

Безопасността на възрастните във Volkswagen ID.3 е оценена на 87%, децата - 89%, пешеходците - 71%, а системите за електронна помощ са наградени с 85%. Като цяло колата се показа добре във всички проби.

В същото време показанията, взети от манекените, демонстрират висок риск от съществено пострадване на гръдния панер на лидера при преден удар върху движеща се преграда и конфликт с дирек.
 Снимка 501790
Източник:

От Euro NCAP разясняват, че напълно електрическият ID.3 е постигнал положителни резултати във всеки един от краш тестванията, а крайната му оценка е върховата от пет звезди. От организацията показват, че при него общоприетоо е включена системата за отбягване на удар, а при възникването на подобен лидерът и неговите спътници могат да разчитат на системата за спешна помощ e-Call, както и на система за активиране на спирачната система след злополуката, която подсигурява, че транспортното средство няма да продължи свободно придвижването си след случая.

Отбелязват се огромния брой датчици и системи за дейна сигурност, които оказват помощ на лидера да избегне съществени произшествия. Организацията акцентира, че електрическата кола демонстрира резултати, сходни на най-хубавите коли с обичайни мотори с вътрешно горене.

" Използвайки Volkswagen ID.3 като образец, се уверихме, че грижата за околната среда не засягат равнищата на сигурност ", прибавят от Euro NCAP.

Volkswagen ID.3 е оборудван с електрически мотор, разрастващ 204 к.с. и 310 Нм въртящ миг. Автомобилът е кадърен да форсира от нула до " стотици " за 7,3 секунди, а оптималната му скорост е наложително лимитирана до 160 км в час.

Продажбите на ново потомство електрически коли започнаха през лятото на 2020 година. В същото време стартирането на модела беше отсрочено няколко пъти заради огромния брой систематични повреди и неточности, открити по време на тестванията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР