Независимата европейска аналитична агенция Strategie Grains оповести актуализираните си разчети

...
Независимата европейска аналитична агенция Strategie Grains оповести актуализираните си разчети
Коментари Харесай

Перспективите за реколтата от царевица в ЕС се влошават

Независимата европейска аналитична организация Strategie Grains оповести обновените си планове за производството на зърнени храни в Европейския съюз за сезона 2018/19 година.

Водещите специалисти още веднъж редуцираха прогнозата за рандеман от мека пшеница в новата редакция на салдото на Европейски Съюз. Тя бе понижена с 900 хиляди тона спрямо данните отпреди месец - до 126,8 млн. тона, а това е с 11 на 100 по-малко по отношение на резултата от предходния сезон и е най-лошият индикатор от 2012 година насам, написа sinor.bg.

Влошената агрометеорологична обстановка във Франция и страните от Централна Европа са причина за по-песимистичната вероятност и за производството на царевица в Европейски Съюз през 2018/19 година. В съпоставяне с отчета на Strategie Grains от края на август прогнозата е редуцирана с 5 на 100 - до 58,4 млн. т, което е с 2,4 млн. тона по-малко от оценката на Службата за външните пазари към Министерството на земеделието на Съединени американски щати (FAS USDA), оповестена на 12 септември. През предходния сезон - 2017/18 година реколтата бе в размер - 62,3 млн. тона.

Европейската организация за наблюдаване на селскостопанските запаси (MARS) в отчета си, оповестен през вчерашния ден, сведе оценката за междинния рандеман от царевица от хектар до 7,49 тона, спрямо 7,57 тона, предстоящи единствено допреди един месец.

Пазарните участници разясняват, че най-сериозният спад в добивите на фуражната просвета се обрисува във Франция, Германия и Полша. Според Strategie Grains ниските добиви в тези страни отчасти се компенсират от " отличните изгледи за производството на царевица в Румъния, България и Италия ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР