Независим видео съдия ще бъде използван по време на световното

...
Независим видео съдия ще бъде използван по време на световното
Коментари Харесай

WBSC ще разчита на видео съдия за Премиър 12

Независим видео арбитър ще бъде употребен по време на международното състезание по бейзбол " Премиър 12 " тази година. Второто издание на шампионата под егидата на международната конфедерация (WBSC) ще се организира от 2 до 17 ноември в Мексико, Тайван, Корея и Япония.

След работна среща в Мексико сити сред представители на WBSC и делегациите на 12-те тима участници бе обявено, че с изключение на общоприетата шестчленна бригада на всеки мач ще има спомагателен седми рефер. При оспорено присъждане на някой от арбитрите на полето той независимо ще преглежда ТВ повторенията и ще взима окончателното решение.

BREAKING: The Groups and locations!!!! #Premier12 pic.twitter.com/OCtCThdLdU
— WBSC (@WBSC) February 13, 2019
По време на шампионата ще се ползва правилото за нокаут при разлика от 10 точки след 7-ия ининг или 15 точки след 5-ия. То няма да важи единствено за финала и мача за трето място, които ще се играят в цялостен формат без значение от резултата. Освен това на цялото състезание ще се употребява така наречен тайбрек, в който при тъждество след 9 ининга всяко нахлуване в спомагателните елементи ще стартира с рънери на първа и втора база.

New Official Promo!! #Premier12 Jalisco GROUP A @charrosbeisbol @LigaMexBeis @USABaseball @HonkbalSoftbal @FedobeRD pic.twitter.com/KvqBbLiaQL
— WBSC (@WBSC) February 14, 2019
В сряда от WBSC оповестиха разпределението на тимовете в първата фаза на шампионата. Дузината кандидати за международната купа бяха разграничени поравно в три групи: Мексико, Съединени американски щати, Холандия и Доминиканска република в група А в Мексико сити; Тайван, Япония, Венецуела и Пуерто Рико в група В в Тайчун; Корея, Куба, Австралия и Канада в група С в Сеул. За финалната фаза в Япония ще се класират първите два отбора от всеки поток.

Участниците имат период до 3 септември да показват разширени сформира за своите национални тимове, а окончателните описи от 28 души би трябвало да бъдат подготвени до 3 октомври. Програмата на мачовете ще бъде обявена в средата на април. Официалната топка на " Премиър 12 " през 2019 година ще бъде SSK модел WBSC 540.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР