Независим прокурор ще разследва главния. Това каза премиерът Бойко Борисов

...
Независим прокурор ще разследва главния. Това каза премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Правителството предлага до дни: Независим прокурор ще разследва главния

Независим прокурор ще проверява основния. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в предаването „ Лице в лице”. По думите му мярката е включена в рекомендации на Венецианската комисия, които държавното управление ще разгласи на изключително съвещание в идващите дни.

Борисов похвали новоизбрания основен прокурор Иван Гешев, като съобщи, че съгласно него е той е най-хубавият претендент, тъй като има богат опит в оперативната работа. Премиерът сподели, че се е срещал и с други евентуални претенденти, които обаче, по думите му, са били мързеливи.

„ Сотир Цацаров е доста грамотен. И в дебат с всеки един от своите съперници той ще го победи. Гешев е повече човек израснал в оперативната работа. Той е доста по-добър в оперативната активност и аз съм уверен, че той ще има доста повече триумфи и добра работа с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, тъй като е с по-оперативно мислене”, сподели Борисов.
Борисов за Путин и „ Турски поток ”: Не им е прелестно, че България е толкоз предан член на НАТО и Европейски Съюз По думите на премиера България съблюдава процедурите на Европейски Съюз и съзнателно закъснение на плана няма
В диалога стана ясно още, че министър председателят е подкрепял Лозан Панов по времето, когато Христо Иванов е бил правосъден министър: „ Най-много го подкрепях. Той нямаше да стане арбитър, в случай че аз не го бях подкрепил – с парламентарните си групи, с метода по който се избират във Висшия правосъден съвет с излъчените от нас представители”.

Борисов е безапелационен че свободата на словото в България не е компрометирана, тъй като по думите му няма тематика, която да не е била отразена от медиите.

Същото е споделил министър председателят и на срещата с „ Репортери без граници”: „ Казах: „ Дайте ми факти”. Новина, която е скрита или следствие непуснато по малките екрани или нестигнало до зрителите”.

Целият диалог вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР