Незаконното движение на джипове в Рила отново предизвика напрежение. Екоминистърът

...
Незаконното движение на джипове в Рила отново предизвика напрежение. Екоминистърът
Коментари Харесай

Ще спре ли незаконното движение на джипове по пътя за Седемте рилски езера?

Незаконното придвижване на джипове в Рила още веднъж провокира напрежение. Екоминистърът Емил Димитров непосредствено упрекна кмета на Сапарева баня, че самичък се разпорежда и разрешава на колите да транспортират туристи изцяло незаконно в посока Седемте рилски езера. По пътя към планината има преграда, само че тя е на общински терен и по тази причина от Националния парк не могат да упражняват надзор.

„ Провел съм среща с органите на Министерство на вътрешните работи и ДАИ по отношение на нерегламентирания транспорт на пасажери. Тази преграда е сложена още през 2013-2014 година от общината. Контролът би трябвало да го извършват държавните органи ", съобщи в ефира на „ Здравей, България " кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

„ Хората, които упражняват този транспорт, го правят без съответните документи и разрешителни. Освен това, джиповете замърсяват въздуха и природата. До 10.00 ч. ще има охранител на бариерата. След това систематизирам хора по границите на парка”, сподели шеф на Национален парк " Рила " Красимир Андонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР