Незаконно струпана камара с тор трови въздуха на Разград. От

...
Незаконно струпана камара с тор трови въздуха на Разград. От
Коментари Харесай

Миризма на тор трови въздуха на Разград

Незаконно струпана камара с тор трови въздуха на Разград. От близо седмица жителите на крайните квартали се будят от остра неприятна миризма. Историята се повтаря всяко лято.От близо седмица вечерните разходки на Димитър Димитров с детето му са същинско тестване за обонянието и волята. Защото над Разград стартира да се усеща остра миризма на оборска тор, описа Димитров в ефира на Нова телевизия.

„ Децата идват да си играят тук. Но има неприятна миризма, допускам от земеделците в региона, които торят, допускам с биологична тор”, разяснява Димитър Димитров, гражданин на Разград.

В най-близките до регионалния град села – Ясеновец и Мортагоново, миризмата е още по-остра и отблъскваща. „ Затваряме прозорци, порти, всичко, с цел да не влиза неприятната миризма”, споделя Халиме Мюлеимова, гражданин на с. Мортагоново.

„ Докато спях, прозорецът беше отворен и усещах миризмата”, споделя Мелиха, гражданин на с. Мортагоново.

Нергин Аптиев от години работи в чужбина. У дома се прибира единствено за лятото. Колкото да ремонтира родния дом. „ Обичаме си страната, да си кажем истината. Но въпреки всичко, като си дойдем тук, желаеме успокоение и малко чист въздух. Затова си пристигам А като стартира да се замирисва, то в действителност превзема цялото село. И може би селото е на ниско и по тази причина тук на ниско, се усеща повече”, разяснява Нергин Аптиев.

В прилежащото село Ясеновец, локалните имат пояснение от кое място идва миризмата. „ На три километра имаме една остаряла жп.гара. Тя към този момент не се употребява. Там се складира тор. Имаме по този начин 2-3 пункта, самата процедура не се прави както трябва”, разяснява Серафим Стоилов – гражданин на с. Ясеновец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР