Незаконните сметища носят заразите в "Красна поляна", а не ромите

...
Незаконните сметища носят заразите в "Красна поляна", а не ромите
Коментари Харесай

Незаконните сметища носят заразите в Красна поляна, а не ромите от Факултета

Незаконните сметища носят болестите в "Красна поляна ", а не ромите от квартал "Факултета ". Това сподели претендентът за кмет на региона, повдигнат от Инициативен комитет "Бъдеще за "Красна поляна " и подсилен от Българска социалистическа партия, Георги Миланов. Той отговори на въпрос на представители на Сдружение "Бъдеще за "Красна поляна ", които го сезираха за заплаха от болест с хепатит А на територията на региона. От сдружението са изпратили питане до Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) за аргументите за затваряне на огромен магазин за хранителни артикули от известна верига и дали съществува заплаха от болест с хепатит А. В отговора си СРЗИ удостоверява за заболяло лице от вирусен хепатит, вид А, което е работило в посочения магазин.

"Проблемът с разпространяването на вирусен хепатит А на територията на кв. "Факултета " и целия регион "Красна поляна " не е от през вчерашния ден. Опасността от разгръщане на болестта се подценява години наред. Местната власт подхваща повърхностни ограничения за ограничение на болестта, които имат единствено краткотрайно деяние и не могат да изкоренят казуса ", разяснява Георги Миланов. Той знаел, че управата на регион "Красна поляна " е предприемала ограничения, само че явно те не са били задоволителни, тъй като единствено година по-късно в регион "Красна поляна " не престават да се натрупат нелегално изхвърлени отпадъци на територията на кв. "Факултета ", изливат се реки от отпадъчни води, носители на всевъзможни болести, а в питателните магазини ни обслужват инфектирани с хепатит А.

Според Георги Миланов единственият излаз от този циничен кръг е да бъдат взети ограничения за организацията и дезинфекцията на регион "Красна поляна ", които да донесат дълготрайни резултати. "За да бъде казусът изкоренен трайно, е значимо да открием неговият първоизточник, разяснява той. - Жителите на региона са привикнали да упрекват живеещите в кв. "Факултета " и са твърдо уверени, че те са отговорни за разпространяването на болестта. Тук обаче би трябвало да отбележим, че при всяка стерилизация в квартала, локалните поставят старания да лимитират разпространяването на болестта, само че са безапелационни, че казусът е неналичието на функционираща канализация. "

По думите на претендента за областен кмет огнища на заболявания и болести са и противозаконните сметища. Тяхното разчистване и дезинфекциране не било задоволително. "За да се преодолее този проблем, районната администрация би трябвало да работи взаимно с органите на реда и да следи за спазването на публичните правила. Опасността от зараза на хепатит А ще изчезне тогава, когато локалната власт влага в дълготрайното развиване на регион и трайно, дейно разрешаване на най-належащите му проблеми ", уточни Миланов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР