Незаконните ромски постройки в квартал Кремиковци в община Гърмен: въпреки

...
Незаконните ромски постройки в квартал Кремиковци в община Гърмен: въпреки
Коментари Харесай

Събарянето на незаконни постройки в Гърмен се бави

Незаконните ромски постройки в квартал " Кремиковци " в община Гърмен: макар че страната ни завоюва дело в Страсбург против две фамилии, чиито домове бяха отстранени, събарянето на противозаконните парцели краткотрайно е спряно. Опитите за строителството в квартала обаче не престават.

Събарянето на всички противозаконни постройки в квартал „ Кремиковци " се бави повече от две години, тъй като няма къде да бъдат настанени живеещите в тях роми.
Минка Капитанова, кмет на община Гърмен: Сроковете за срутване се удължат всякога от ДНСК, респективно РДНСК. За да може да се удължи срокът, с цел да се откри място, където да се настанят.
След като домовете им бяха съборени, хората останали без покрив, още веднъж построиха противозаконни къщи.
Всички са на колиби, с дребни деца, с... бебета.Тука има хора, които имат по 10 деца, бутат им къщите и безусловно не им вършат сметка, като кучета ги хвърлят навънка.Просто те вместо да ни подпират ни, смъкват. Как ще процъфти тази България. Аз не виждам.  Продължават проблемите с противозаконни парцели в Гърмен Продължават проблемите с противозаконни парцели в Гърмен
След продобиване на дело в Старсбург по проблем с нелегално съборени къщи в Гърмен, към момента има противозаконни постройки в квартал Кремиковци. Няма общински...

От общината в Гърмен обясниха, че постоянно правят инспекции и противозаконното строителство се стопира. Някои от жителите в квартала даже са подали документи в общината, с цел да стартират нови законни градежи.
Минка Капитанова, кмет на община Гърмен: Хората, които са си закупили преди години земята, върху която бяха построили къщите, започнаха процедури по смяна на предназначението. Започна да проектират по безусловно законов ред.
В квартал „ Кремиковци " живеят към 1 000 души, а противозаконните постройки са повече от 120.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР