Незаконни и опасни постройки започна да премахва днес община Казанлък

...
Незаконни и опасни постройки започна да премахва днес община Казанлък
Коментари Харесай

Премахват незаконни и опасни постройки край Казанлък  

Незаконни и рискови постройки стартира да отстранява през днешния ден община Казанлък в местността Старите лозя, намираща се северно от квартал „ Изток ”, и в язовирното населено място на язовир „ Копринка ”. 

В Старите лозя се отстраняват противозаконни допълващи постройки, вилни здания (с площи от 20 до 35 квадратни метра), навеси и други. Сградите в региона са строени през 70-те доникъде на 80-те години на ХХ век , когато градежите в такива местности край градовете са разрешавани с разнообразни постановления на Министерски съвет. Община Казанлък разполага с кадастрални проекти от този интервал, върху които постройките са нанесени и имат статут на здания. По-късно обаче са построени и доста спомагателни постройки - навеси или допълващи главната постройка, които не са узаконени и подлежат на унищожаване.

Повечето живеещи в местността Старите лоза са от ромски генезис и огромна част от тях са и притежатели на парцелите. Имат и нотариални актове за тях, тъй като са купувани от жители, които са имали вили там. Друга част от живеещите са наематели с позволения на притежателите на парцели. Съвместна инспекция на общината и Районно ръководство " Полиция “ в Казанлък е открила, че ромите разполагат с документи, с които притежатели на вилите постройки са ги упълномощили за наематели за запазване на парцелите. 

Още през 2018-а стартира връчването на заповеди за непринудено унищожаване на рисковите постройки, след приключването на указаните периоди и констатирането на безучастие от страна на притежателите се минава към насилственото им унищожаване.
Редовните инспекции на община Казанлък в региона ще продължат, ще бъдат проверявани и сигналите на поданици на прилежащия квартал „ Изток ”. 
В язовирното населено място на язовир „ Копринка ” през днешния ден беше отстранена рискова общинска постройка с повърхност към 260 квадратни метра, строена през 1948 година Тя е обследвана неколкократно от комисия от общинската администрация на Казанлък, последно през април тази година. През годините е била отдавана чартърен от общината, само че откакто е избрана като рискова за здравето и живота на хората поради естественото й изхабяване и компрометирането на главната структура, тази процедура е прекратена с решение на общинския съвет в Града на розите. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР