Незаконни хранителни магазини никнат в ромските махали на Стамболийски и

...
Незаконни хранителни магазини никнат в ромските махали на Стамболийски и
Коментари Харесай

Незаконни бакалии никнат в ромските махали край Пловдив

Незаконни хранителни магазини никнат в ромските махали на Стамболийски и Ново село, сигнализираха поданици. Те помолиха за подпомагане кмета на общината Георги Мараджиев за разрешаване на казуса.

" По време на срещите ми с поданици на Стамболийски и Ново село, доста хора ми споделиха, че има нелегално работещи хранителни магазини в ромските махали и ме помолиха за подпомагане тази противозаконна активност да бъде спряна. Затова започваме всеобщи инспекции за такива противозаконни магазини ", разяснява Мараджиев преди дни.

Първата инспекция към този момент е осъществена в Стамболийски, където в ромската махала бе открит един магазин без постоянна документи. На притежателя е формиран акт в размер на 2000 лв..

При взаимна инспекция на Българска организация по сигурност на храните, Регионалната здравна ревизия, общината и полицията бе направена ревизия и в Ново село, където са тествани пет обекта. На два от тях бяха са формирани актове, всеки по 1000 лв. за липса на регистрация на обектите. Според експертите това на процедура означавало, че са противозаконни.

В деня на инспекцията обаче два от магазините се оказали заключени, макар че малко преди този момент те работили, настояват хора от махалата.

Няма да им се размине, те ще бъдат тествани през някой от идващите дни, стана ясно по време на инспекцията.

Тази седмица стартират инспекции и за противозаконните къщи в квартал " Север " в Ново село. Инспекцията още веднъж е по молба на хора от селото, които се оплакали от пренаселване на квартала от роми, които строят противозаконни къщи.

Във връзка с противозаконното строителство в квартал „ Партизана “ в Стамболийски пък стана ясно, че процедурата е минала и администрацията на общината е подготвила наставления за непринудено срутване на противозаконните постройки. Ако не бъдат отстранени от притежателите им, ще преминем към наложително срутване, изясни кметът Георги Мараджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР