Незаконната сеч и незаконно транспортиране на дървесина са най-честите нарушения

...
Незаконната сеч и незаконно транспортиране на дървесина са най-честите нарушения
Коментари Харесай

Незаконната сеч е сред най-честите нарушения в горските стопанства в Благоевград

Незаконната сеч и нелегално превозване на дървесина са най-честите нарушавания в Държавните горски стопанства в Област Благоевград. За половин година са направени близо 10 000 инспекции, при които са открити над 300 съществени нарушавания. За да се понижи броят на противозаконните действия, екипите на горските стопанства дежурят непрекъснато на основни места.

Благоевград

Само за първите шест месеца на годината чиновниците на Югозападно държавно дружество са ревизирали над 5200 обекта за рандеман на дървесина и повече от 1600 моторни транспортни средства.
Инж. Юлий Сираков, гл. eксперт " Опазване на горските територии ": За някои хора това се е трансформирало към този момент в специалност. Докато преди години се правиха нарушавания главно с превозване с товарни коли, в този момент към този момент размерите са доста по-малки. Основно това са с високо проходими коли, джипки, и се връщат по няколко пъти да натоварват.
Най-много нарушавания са открити наоколо до обитаемоте места и най-много до ромските махали в Самоков, Разлог и Гърмен.
Инж. Юлий Сираков, гл. eксперт " Опазване на горските територии ": Глобите варират от 100 до 10 000 лв., според от вредите и от нарушаванията. Ако нарушаванията са в по-голяма степен, те се предават на прокуратурата.
От началото на годината има подадени над 700 сигнала на жители за противозаконна сеч. Проверките на горските чиновници се правят взаимно с полицията и жандармерията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР