Незаконна сграда в най-новия квартал на Поморие - Руския квартал,

...
Незаконна сграда в най-новия квартал на Поморие - Руския квартал,
Коментари Харесай

Незаконна сграда работи като нелегален хотел в Поморие

Незаконна постройка в най-новия квартал на Поморие - ”Руския квартал ”, продължава да работи като незаконен хотел в черноморския град, написа уеб сайтът liberta.bg.
Зданието се назовава " Апартхотел Аризона дел Мар " и посреща и изпраща туристи без да има Акт 16, без нужните лицензи и категоризация за осъществяване на туристически услуги, ощетявайки държавния фиск и общинския бюджет.
Историята на така наречен " Апартхотел " стартира през 2014 година, когато неговите притежатели вземат решение, че ще стартират да правят хотелиерски услуги в градежа, погазвайки законите и разпоредбите.

Нелоялният съперник на хотелиери и ресторантьори в Поморие набира курортисти през другите букунг и рекламни уеб сайтове, като даже на формалната си страница е показал съзнателно различен адрес - ул. Европа " 25, а в действителност се намира на ул. " Стефан Стамболов ", и печели на гърба на изрядните си сътрудници, " освободен " от налози, такси и цени. Това е по този начин, до момента в който не излиза обява в уеб сайтове, че градеж се употребява за хотел в Поморие. Междувременно валят и сигнали от съветски жители до Община Поморие против противозаконната постройка, употребена като незаконен хотел. Следват дейности от Община Поморие и със заповед на кмета токът и водата на градежа са прекратени, което слага началото на прекратяване на активност.

Вероятно придобивайки храброст и някакви персонални подкрепи и обещания от публични лица в Поморие, което в курортен град е изключено да се случи безплатно, през 2018 година " Апартхотел Аризона дел Мар " още веднъж отваря порти за гостите на Поморие. Има ток и вода! Незаконната постройка, без Акт 16, е и с неспазен утвърден Подробен устройствен план. Зданието излиза отвън параметрите в посочения обстоен организационен проект и последните три етажа са извънгабаритни, застроени в нарушаване на Закон за устройство на територията, с раздуто РЗП, с цел да побира повече летовници. Отново следват сигнали до Община Поморие от заинтригувани и ощетени съседи, съветски жители, чиито собствености и общи елементи са захлюпени под сянката на противозаконния градеж, ползващ се като хотел.

След една година, през лятото на 2019 година, Община Поморие прави инспекция на място и се открива, че " Апартхотел Аризона дел Мар " още веднъж е в играта - посреща, настанява и изпраща туристи. Безспорно постройката е противозаконна и се употребява незаконно като хотел. Въпреки това, вратите й са отворени за клиенти, а стаите са със напълнен потенциал. Без Акт 16, без да се заплащат налози и таккси като за хотел, без да са налични нужни лицензи и категоризация за хотел.

По-интересното е, че измежду засегнатите лица от противозаконния градеж - актьори и колоездачи - е и най-популярната жива актриса на Русия, персонално награждавана от президента Путин - Мария Аронова.

И когато предприемачите в туристически отрасъл и виновните институции се оплакват от неприятна реклама на Българското Черноморие и липса на туристи, дано преди този момент си отговорят на въпроса - за какво от 2014 година до 2019 година противозаконна постройка в Поморие не е съборена и работи незаконно като хотел и какъв брой още на брой такива " хотели " има по морския бряг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР